Gazi Öğretmen O İki Genci Arıyor!

ANKARA HABERLERİ

Vücudunda 12 kurşun bulunan 15 Temmuz gazisi öğretmen Abdülaziz Güven, o gece kendisini omuzlarında taşıyarak hastaneye taşıyan iki genci arıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde hainlerce bacağından vurularak gazi olan öğretmen Abdülaziz Güven (40), kendisini omuzlarında taşıyan iki genci 17 aydır arıyor. Elinde o geceye ait bir fotoğraf karesi ile gece gündüz arama yapan gazi Güven, "Bacaklarımı kaybettim, eskisi gibi yürüyemeyeceğim… 12 kurşun parçası hala vücudumda. Tüm yaralarım iyileşti ama çok üzgünüm... Saatlerce omuz omuza hainlere 'dur' dediğimiz iki genç ben vurulunca mermilerin önüne atlayıp, beni hastaneye yetiştirdi. Onları bularak manevi kardeşleri olmak, çay içmek istiyorum" dedi.
KURŞUNLARIN ÖNÜNE ATLADILAR O iki genci bulmak istediğini belirten 15 Temmuz gazisi Abdülaziz Güven, "Haftalarca yoğun bakımda kaldım. Uyanınca eşim gazete kupürünü gösterdi, ikisi de onlardı. Onları bulmak istiyorum, beni hatırlıyorlarsa ne olur bir ses versinler" dedi. Güven, "Sıhhiye'ye kadar yürüdüm ve orada bu iki gençle karşılaştık. Ellerimizde bayrağımızla Genelkurmay'a yürümeye başladık. 1.70 boylarında zayıf iki gençti. Konuşma sırasında isim sorma imkânımız olmadı. Korkusuzlardı, kurşunlarının önüne atlayışları hala aklımda. Canları pahasına beni taşıdılar… Çatışma dinince beni tekrar sırtladılar ve beni bir arabaya bindirip hastaneye gönderdiler. Onlar daha sonra tekrar Genelkurmay'ın önüne gittiler" ifadelerini kullandı.

'ONLAR BENİM CEPHE ARKADAŞIM'
Gazi Güven, "Türk bayrağını yırtıp biri parçalanan dizime tampon yaptı, kanı durdurmak için yoksa hastaneye yetişemeyebilirdim. Onlara dair hatırladığım bu kısa anlar sonrasında gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. O gecenin üzerinden birkaç gece geçmişti. Uzun zaman semt semt aradım ama bulamadım. Onlar benim cephe arkadaşım, onları bulmayı çok istiyorum. 17 aydır bakmadığım yer, başvurmadığım kurum ve kişi kalmadı" şeklinde konuştu.
TAŞINMA ANI BASINDA
Gazi Güven, "Elimde hiç fotoğrafları yok, onların beni taşıdığı bir gazetede yayımlanmış kupür var. O kanlı geceden sonra iki şey beni çok üzüyor; ilki şehit olamamış olmam ikincisi de beni kurşunlardan koruyan o iki genci bulamamak" ifadelerini kullandı.
'BULANA KADAR ARAYACAĞIM'
Söz konusu gençleri bulana kadar aramayı bırakmayacağını belirten Güven, "15 Temmuz ile ilgili hemen her etkinliğe gittim ki belki onları da bulurum diye... Onlarla manevi kardeş olmak, ömrümün sonuna kadar isterlerse yakınlarında durmak istiyorum. Belki şehit ya da gazi olmuşlardır diye listeler üzerinden isim isim baktım, görsel tarattırdık ama onlar yoktu aralarında. Demek ki şehit ya da gazi olmamışlar. Genelkurmay Başkanlığı ile irtibata geçtik. Yardımcı olmak istediklerini ancak dava kapsamına girdikleri için paylaşımların yasak olduğunu ancak davalar sonuçlanınca bize yardımcı olabileceklerini söylediler" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.