160 çeşit 50 bin fide

Tarımın Başkenti olma yolunda toprak ve tarım projelerini birbiri ardına gerçekleştiren Mamak Belediyesi, yerli ve milli tohum geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:50
160 çeşit 50 bin fide

Tarımın Başkenti olma yolunda toprak ve tarım projelerini birbiri ardına gerçekleştiren Mamak Belediyesi, yerli ve milli tohum geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mamak Belediyesi bu kapsamda Türkiye’nin tüm bölgelerinden getirilen ve kendi seralarında yetiştirilen, kültürel mirasın yapı taşlarından olan 160 çeşit ata tohumundan 50 bin adet fide üretimi gerçekleştirdi. Göreve geldikleri günden itibaren toprak ve tarım projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, üretilebilir yerli ve milli tohumları çoğaltıp tarıma katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Tarıma önem veriyoruz

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu “Türk Tarımını Güçlendirme” ve “Ata Tohumu Yetiştirme” projesine ülkemizin tüm bölgelerinden getirtilen, geleneksel ata tohumlarını yeniden üretip çoğaltarak, tarıma katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Murat Köse, “Milli tohumlarımızı çoğaltarak bölgemizde bulunan çiftçi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Hemşerilerimizin de yerli ve milli tohumlarımızdan üretilen sebze ve meyveleri tüketmelerini istiyoruz. Biliyoruz ki tarım ve hayvancılık ekonomimize ve geleceğimize yön verecek. Atılan her adımla ülkemiz yeşillenecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.