Akçam “Adaletsizlik bitsin küçük esnaf sevindirilsin”

Küçük esnaf emeklilik için gözünü Meclis’ten çıkacak karara çevirirken tüm umutlar prim gün sayısının 7 bin 200 gün olması yönünde. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, adaletsizliğin bitirilmesi ve küçük esnafın sevindirilmesi çağrısında bulundu.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 11:30
Akçam “Adaletsizlik bitsin küçük esnaf sevindirilsin”

ATEM Başkanı Hakan Akçam yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkârların, prim gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne inmesi talebinin bir an önce karşılanması gerektiğini belirtti.

Esnaf ile çalışan arasındaki adaletsizlik

Emlak sektöründe Türkiye genelinde 115.000 esnaf olduğunu, iş yeri sahiplerinin emekli olabilmek için 9.000 gün prim ödediğini, oysa çalışanların 5 bin 200 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı elde ettiğine dikkat çeken Akçam, “Bu durum eşitsizlikten ve adaletsizlikten başka bir şey değildir” dedi.
 
TBMM’de yapılacak olan düzenlemede sadece basit usulde vergi ödeyen mükelleflerin değil, tüm esnafların kapsama alınmasını isteyen ATEM Başkanı Hakan Akçam şöyle dedi:
“Tüm esnafımız bu konudaki çalışmaların TBMM'de kısa sürede görüşülerek kabul edilmesini dört gözle beklemektedir. 
TBMM’de yapılacak olan yeni düzenlemeyle eşitliğin sağlanarak tüm SGK çalışanları gibi esnaf tarafının da hak ettiği günde emekli olmalarının önünün açılacağına inanıyor ve bekliyoruz. “

“En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında kalmamalı”
 
Bu arada ATEM Başkanı Hakan Akçam, emekli maaşları ve staj mağdurları ile ilgili olarak da yaptığı çağrıda, ücretlerde iyileştirmeye gidilip en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğini vurguladı. 
ATEM Başkanı Akçam, ayrıca staj mağdurlarının sorunlarının da TBMM gündemine alınıp bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.