Altındağ Belediyesi Yatırım Şampiyonu!

2019 Yerel seçimleri öncesinde nüfusu 100 bin ve üzerindeki Ankara Metropol ilçelerin belediyeler arası bütçe kullanım performanslarının resmi veriler doğrultusunda değerlendirme sonuçlarına göre Altındağ Belediyesi yatırım şampiyonu.

05 Ekim 2018 Cuma 11:39
Altındağ Belediyesi Yatırım Şampiyonu!

GazeteAnket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, haber sitemizi ziyaret etti. Gazete Anket’in araştırmalarına değinen Ayaz  en çok yatırım yapan Belediye’nin Altındağ olduğunu söyledi. Altındağ Belediyesi yatırım performansıyla en yakın rakibini ikiye  katladı… 2017 yılında Altındağ Belediyesi 291 Milyon TL olan Harcamalarının  136 Milyon TL’sini yatırıma ayırdı. Bu oran 2017 yılı harcamalarının yüzde 47’sine denk geliyor.  Altındağ Belediyesini yatırımlara ayrılan pay ile Etimesgut Belediyesi izliyor. Etimesgut Belediye’sinin yatırımlara ayırdığı pay toplam bütçenin yüzde 34’ü.

Çankaya Belediyesi ise en çok harcama yapan belediye oldu.  680 Milyon TL harcama gideri olan belediyenin yatırımlara ayırdığı pay sadece 71 Milyon TL. Bu toplam harcamanın yüzde 10’una denk geliyor.

2017 yılında personel giderlerinde Altındağ Belediyesi en az personel gideri harcamasıyla ilk sırada. Belediye 291 Milyon TL harcama giderinin yüzde 9’unu yani  27 Milyon TL’sini personel gideri olarak kayıtlara geçti. Çankaya Belediyesi ise 680 Milyon TL harcama giderinden 180 Milyon TL’sini  personele ayırdı. Bu oran Çankaya Belediyesinin yatırım giderinden yaklaşık 3 kat fazla..

Son Güncelleme: 05.10.2018 12:10
Anahtar Kelimeler:
Ankaradanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.