Ankapark İçin 64 Milyon Lira Harcandı

Başkentte hayata geçirilen fakat henüz açılamayan Ankapark için 64 milyon lira harcanacağı ortaya çıktı.

30 Kasım 2017 Perşembe 13:38
Ankapark İçin 64 Milyon Lira Harcandı

Ankara'da açılamayan Ankapark için 64 milyon lira harcanacağı ortaya çıktı.

Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın gündeme getirdiği Ankapark’ın açılışa kadar yapılacak bakım, onarım ve hizmetleri için 64 milyon lira harcanacağı belirtildi. Söz konusu işlerin tamamlanabilmesi için 24 Ağustos’ta ihaleye çıkılmış, ihaleyi ise belediyenin şirketi BELKA kazanmıştı.

Maliyeti 2 Miyar Lira

Büyükşehir Belediyesinin yeni Başkanı Mustafa Tuna'nın açıklamalarının ardından gündeme gelen Ankapark'ın bekleme süresi de maliyetli. Ankapark'ın maliyetinin 2 milyar lira olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılmasının ardından; “Gördüğüm kadarıyla iş bittiği zaman KDV’siyle, vesairesiyle o rakamları bulacağını düşünüyorum. Net bir rakam ben de matematik olarak elime alıp çıkarmadım. Ama proje devam ediyor” ifadelerine yer vermişti. 

Bakım-Onarım Çalışmalarına 64 Milyon Harcanacak

Geçen ay tamamlanan bir ihaleye göre ise Ankapark’ın ve içindeki oyuncakların açılışa kadar yapılacak bakım-onarımı ve muhtelif destek hizmetleri için 64 milyon TL harcanacak. Söz konusu rakam 1 yıllık süreçte yapılan çalışmaları kapsayacak.

İhaleyi Belediye Şirketi Kazandı

‘Ankapark’ın işletmeye devredilene kadar bakım onarımları, yedek parça temini ve muhtelif destek hizmetlerinin yaptırılması’ kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleyi, yine bir belediye şirketi kazandı. 

Sadece belediye şirketinin teklif verdiği ihaleyi, 64 milyon 406 bin 285 TL’lik teklifiyle BELKA Ankara Katı Atıkları Ayıklama, Enerji Değerlendirme, Bilgisayar, İnşaat, Nakliyat ve Taahhüt Yemek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı. İhalenin sonuç ilanı da 20 Ekim’de yayınlandı.

Son Güncelleme: 30.11.2017 13:41
Anahtar Kelimeler:
Ankapark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.