Gençlik Haftası Turnuvaları Tamamlandı

18 Mayıs 2024 Cumartesi 10:18
Gençlik Haftası Turnuvaları Tamamlandı

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Mamak Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullar arası Satranç Turnuvası” ile Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okçuluk Turnuvası” tamamlandı. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen satranç turnuvasına Mamak geneli 50 okuldan 356 sporcu katılırken, küçük, minik ve yıldızlar kategorisi olmak üzere 20 sporcu da okçuluk turnuvasına katılarak hedefi on ikiden vurmaya çalıştı. Turnuvaların tamamlanmasıyla finale kalan öğrencilere madalyaları düzenlenen törenle verildi.

 

Mamak’tan şampiyonlar çıkacak

Altınevler Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen Satranç Turnuvası madalya törenine, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, Mamak İlçe Gençlik ve Spor Şube Müdürü Fatih Baştürk, Mamak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Fevzi Özdemir, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Zirvekent Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen Okçuluk Turnuvası madalya törenine de yine Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yahya Ocaklı ile Mamak İlçe Şube Müdürü Şahsenem Düzgün katıldı. Finalistler madalyalarını Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Doğan, Hüseyin Boran, Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yahya Ocaklı ile Mamak İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerinin elinden aldı. Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Doğan ve Hüseyin Boran, finalistlere ayrıca satranç takım seti ve okçuluk setleri hediye etti. Turnuvada konuşan Başkan Yardımcısı Doğan, finalistleri ve turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, bu tarz etkinliklerin çocukların ve gençlerin; sanata, spora ve bilime olan ilgilerini arttıracağını kaydetti. Doğan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında satranç ve okçuluk turnuvası düzenledik. Çocuklarımızın sanatsal, sporsal, bilimsel faaliyetlerle kendilerini geliştirebileceklerini, zekâlarını böyle güzel alanlarda kullanabileceklerini bir kez daha görüyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gayretle ve azimle çalışarak, ulusal ve uluslararası turnuvalarda ilimizi ve ilçemizi temsil ederek, şampiyonlukta bayrağımızı gururla dalgalandıracaklarına ben yürekten inanıyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

356 oyuncunun satranç tahtası üzerinde hünerlerini sergiledikleri turnuvada derece giren isimler ve kategorileri şöyle:

 

Minikler A ( Genel) kategorisi: 1. Yakup Enes Çalışkan 2. Yahya Peker 3. Ahmet Tarık Güven

 Minikler A (Kızlar) kategorisi: 1. Elif Çetin 2. Başak İdil Tepeköy 3.Zeynep Miray Yördem

Minikler B (Genel) kategorisi: 1.İsmail Göriş 2. Hamza Emir Böke 3. Batın Arısoy

Minikler B (Kızlar) kategorisi: 2. Fatma Zehra Karaveli 2. Güneş Ece Ünal 3. Zeynep Miray Taş

Küçükler ( Genel) kategorisi: 1.Kuzey Emrah Çelik 2.Feriha Deniz Sarıkaya 3.Ahmet Kerem Vecihi Cengiz

Küçükler (Kızlar) kategorisi: 1.Feriha Deniz Sarıkaya 2. Göçmen Defne 3. Girgin Asya

Yuldızlar (Genel): 1.Emir Yıldız 2. Çağın Küçükekmekçi 3. Hamza Kavlak

Yıldızlar (Kızlar):1.Beyzanur Dinç 2. Zeynep Buğlem Bilgin 3. Eylül Nisa İnci

Gençler ( Genel) 1. Deniz Çakmak 2. Berkay Yılmaz 3. Kaya Erdi

Gençler (Kızlar) 1. Nihan Aslan 2. Ecrin Naz 3. Elif Damla Kaya

 

Okçuluk Turnuvasında dereceye giren öğrenciler ve kategorileri

 

Minikler: 1. Haktan Güneş 2. Levent Namdar 3. Duru İrem Çelikel

Küçükler: 1.Mert Gülderen 2. Ayşe Zümra İdrisoğlu 3. Ahmet Tuğrul Akdere

Yıldızlar: 1. Büşra Naz Yılmaz 2. Yusuf İzzet Erdoğan 3. Zeynep Sarı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.