Ankara bu zirveye kilitlendi! Saatler kaldı...

Türkiye'de siyasetin ve 2019 seçimlerinin kaderini belirleyecek zirveye saatler kaldı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 13:19
Ankara bu zirveye kilitlendi! Saatler kaldı...

Türk siyaset tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Seçimlere bir yıldan fazla süre olmasına rağmen AK Parti ve MHP ittifakının ilk görüşmesi bugün yapılacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da  gazetecilerle yaptığı kahvaltıda 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini  açıkladı. Böylece aylardır konuşulan "AK Parti-MHP ittifakı"na (cumhur ittifakı) ilişkin liderler seviyesindeki ilk somut adımı attı. Bahçeli  şöyle dedi: "MHP Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyecektir. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 'Yenikapı ruhu'yla Erdoğan'ı destekleme kararı alır. Bu karar nettir" dedi.  Tarihi adım sonrası Bahçeli dün yaptığı grup toplantısında da  Erdoğan'a 7 yıl süreyle destek vereceklerini anlattı.

ADRES OLARAK ERDOĞAN'I GÖSTERDİ 

MHP Lideri  açıklamasında ise topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı. Bahçeli, "MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ErdoğanBey ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Görüşmek isterlerse görüşürüz" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE ZİRVE

Erdoğan da Bahçeli'nin sözleri üzerine hemen harekete geçti. Partisini grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin dertlerini de konuşuruz, uyum yasalarının çalışmasını da arkadaşlar yapar yolumuza yürürüz." yorumunu yaptı. Kısa süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hayırlı işlerde yavaş davranmaya gerek yok" diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Beştepe'ye davet ettiğini açıkladı. Akşem saatlerinde ise görüşmenin bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de yapılacağı duyuruldu. 

TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK

Görüşmede AK Parti ve MHP'nin 2019 ittifakının genel hatlarının konuşulması ve uyum yasaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. Burada alınacak kararların cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Türk siyasetde taşları yerinden oynatacağı dile getiriliyor. 

Son Güncelleme: 10.01.2018 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.