ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI FATİH ŞAHİN Mİ?

2024 Yerel seçim tarihi yaklaştıkça Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları da merak edilmeye başladı. Özellikle Ankara kulislerinde CHP adayı olarak Mansur Yavaş’ın adaylığına kesin gözü ile bakılırken, AK Parti aday olarak kimi gösterecek merak ediliyor. 

22 Temmuz 2023 Cumartesi 09:10
ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI FATİH ŞAHİN Mİ?

2024 Yerel seçim tarihi yaklaştıkça Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları da merak edilmeye başladı. Özellikle Ankara kulislerinde CHP adayı olarak Mansur Yavaş’ın adaylığına kesin gözü ile bakılırken, AK Parti aday olarak kimi gösterecek merak ediliyor. 
Geçtiğimiz günlerde Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki ile bir araya gelmesi, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Başkent'te uzun yıllar görev yapmış olan ve Ankara'nın en başarılı iki belediye başkanı olarak nitelendirilen Gökçek ve Tiryaki'nin, yerel seçimlere yaklaşık 9 ay kala görüşmeleri dikkat çekmişti.
Ankara’da kazanacak bir aday göstermek için işleri sıkı tutan AK Parti kurmayları ince eleyip sık dokuyor. 24. 26. Ve 27 dönem Ankara Milletvekili olan Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ismi son günlerde konuşulmaya başladı.
Genç, Çalışkan ve Beyefendi kişiliği ile, Ankara’yı iyi bilen, Ankara Milletvekilliği döneminde Başkentlilerle yakınlığı ve hizmetleri, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olarak Hukukçu kimliği ile bilinen Şahin kazanabilecek aday olarak görülüyor. 
Şahin, "CHP'li Mansur Yavaş, belediye başkanlığında Ankara'ya kazandırmış olduğu tek bir eser yok. Seçim döneminde verdiği sözlerin hiçbirisini tutmadı" açıklamalarında bulunmuştu.
Fatih Şahin’in ABB Ak Parti Adayı olabileceği iddia ediliyor. Son Genel Seçimlerde Fatih Şahin’in Milletvekili olarak gösterilmemesini bu adaylığa yoranlar da var. Seçim tarihi yaklaştıkça Aday olma ihtimali olan isimlerin daha çok konuşulacağı söyleniyor. 
Ekim ayında yapılacak olan AK Parti Kongresi sonrası yerel seçim çalışmaları tam manasıyla başlamış olacak.
FATİH ŞAHİN KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.
AK Parti Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 26ve 27. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Anayasa Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri ve Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, AK Parti TBMM Grup yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti Genel Sekreteri ve MKYK Üyesidir.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 22.07.2023 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.