Ankara'da 'Yaşlılar Haftası' etkinlikleri başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18 -24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle "Yaşlılık Yarınımızdır" sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler, çeşitli sürprizlerle 24 Mart'a kadar devam edecek.

18 Mart 2017 Cumartesi 12:19
Ankara'da 'Yaşlılar Haftası' etkinlikleri başladı

Yaşlıların toplumsal yaşamda daha aktif rol alması ve sosyal hayattan soyutlanmalarına engel olmak amacıyla pek çok imkan sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve SOS Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen hafta boyunca sürecek Yaşlılar Haftası etkinlikleri, bugün (17 Mart 2017) Kocatepe Kültür Merkezi'nde başladı. Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kutlama programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye bürokratları ile 600’ü aşkın Başkentli yaşlı katıldı. Büyükşehir Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan programda Gökçek konuşmasına, “Büyüklerimin ellerinden öpüyorum, yaşıtlarım varsa onlara da saygılarımı sunuyorum” diyerek başladı.

 “EN YOĞUN HİZMETİ BİZ VERİYORUZ”

Herkesin bir gün yaşlanacağı vurgusunu yapan Gökçek, “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza gücümüzün yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Kusurumuz varsa affola. Türkiye’deki belediyeler içinde yaşlılara en yoğun hizmeti veren belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi” dedi. Keçiören Belediye Başkanlığı ile birlikte toplam 28 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve yaşlılara yönelik icraatların birçoğunun ilk olarak kendisinin dönemlerinde uygulandığını da anlatan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik faaliyetlerin bazılarına ilişkin rakamları şöyle açıkladı:

Yaşlılara Evde Temizlik Hizmeti: 425 bin 336 yaşlı,

-Evde Sağlık Hizmeti: 101 bin 148 yaşlı,

-Psikolojik ve Sosyal Destek: 47 bin 66 yaşlı,

-Ev İçi Bakım Onarım: 36 bin 668 yaşlı,

-Akçakoca, Akçay, Kesikköprü Tatil Kampları: 5 bin 480 yaşlı,

-Konya, Beypazarı, Safranbolu Gezileri: 11 bin 17 yaşlı,

-EGO Otobüsleri Ücretsiz Ulaşım Kartı: 1 milyon 705 bin 380 yaşlı, -Yaşlı Bilgi Erişim Merkezi: 17 bin 176 yaşlı, -Barınma Evi: 2 bin 454 yaşlı, -Şefkat Evleri: 40 bin 354 yaşlı.'' Gökçek, dar gelirli yaşlılar başta olmak üzere yılda 2-3 kez, 67'şer kiloluk 5 paketten oluşan gıda yardımı yapıdığını, özellikle de 16 çevre ilçedeki ihtiyaç sahibinin, kömürle ısınan evlere kömürlerinin gönderildiğini ve giysi ihtiyaçları olanlar için Büyükşehir Giysi Merkezi’nden ücretsiz giyim ihtiyaçlarının sağlandığını kaydetti.  “SİZ ARAYIN, BİZ GEZDİRELİM” Konuşmasına, "Ankara gezisi” programlarına ilişkin bilgiler vererek devam eden Gökçek, “Mahallenizde arkadaşlarınızla toplandınız, Yaşlılar Hizmet Merkezimize telefon açın ve ‘Bizi gezdirin’ diyin. Sizin bulunduğunuz mahalleye otobüs gönderip aldırırız, yemek ve atıştırmalıklar ikram edip, Ankara’yı gün boyu birlikte gezdiririz. Bunu her zaman yapabiliriz. Bakınız bir telefonla diyorum. Teyzelerim, ablalarım, erkekler veya mahallece ‘Bizi götürün’ diyin, biz hazırız… Bu da her an sizin hizmetinizde” dedi.  Ankara’da 9 ayrı aile yaşam merkezi bulunduğunu ve orada da yaşlılarla ilgili çeşit çeşit aktivitelerin yer aldığını da ifade eden Gökçek, buralara da yaşlı vatandaşların ücretsiz servislerle alınıp, evlerine bırakıldığını söyledi. 20 Mart Pazartesi sabahı Anıtkabir'i ziyaret edecek olan yaşlılar, öğleden sonra da Kızılay Metro Salonu’nda, yaşlıların yaptığı eserlerden oluşan resim sergisinin açılışına katılacak. Yaşlılara Hizmet Merkezi tarafından, 21 Mart Salı günü de demans hastası yaşlılara hatıra kutusu oluşturmak amacıyla "Saklı Hatıralar Projesi" hayata geçirilecek. 22 Mart Çarşamba günü Konya Gezisi’ne katılacak olan yaşlılar, Etkinliğin son günü 23 Mart Perşembe ise Gölbaşı’nda kahvaltı yapıp tekne turuna çıkacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.