Ankara'nın belalı yolu korkutuyor

Tek yönlü trafiğe açık olan Kıbrıs Caddesi'nin, Güllüce ve Ziya Oralay Caddesi ile kesiştiği noktada uyarı levhalarının yetersiz olması, kural hatalarının yapılması ve hız sıkça kazaya sebep oluyor. Mahalleliler endişeli.

29 Kasım 2016 Salı 11:00
Ankara'nın belalı yolu korkutuyor

Çankaya'da tek yönlü trafiğe açık olan Kıbrıs Caddesi'nin, Güllüce Caddesi ve Ziya Oralay Caddesi ile kesiştiği noktada kural hatalarının yapılması kazaları da beraberinde getiriyor. Güllüce ile Ziya Oralay Caddesi'nden Kıbrıs Caddesi'ne araç girişlerinin yasak olmasına rağmen tek yönlü yola giren ve karşıdan hızla gelen araçlarla kafa kafaya kalan sürücüler kazaya zemin hazırlıyor. Bölge sakinleri, 3 caddenin kesiştiği, "girilmez" levhasının bulunduğu noktada neredeyse her gün kazanın yaşandığını söylüyor.

UYARI LEVHALARI YETERSİZ!

Tehlikeli yolun hemen yanındaki evde oturduğunu söyleyen Atilla Karakaş, her gün kaza sesleriyle irkildiklerini; kural hatası, trafik levhalarının yetersiz olması ve aşırı hız sebebiyle o noktada sürekli kaza yaşandığını anlattı. Kıbrıs Caddesi'ne "girilmez" levhalarının önceden iki tane olduğunu yaşanan kazalar sebebiyle bir levhanın yıkıldıktan sonra yenisinin dikilmediğini aktaran mahalle sakini Karakaş, "Bölge trafik açısından çok sıkıntılı. Yukarıdan ve aşağıdan yani Güllüce ile Ziya Oralay Caddesi'nden gelen araçlar demir direkte asılı olan 'girilmez' levhasını göremiyor, sonra Kıbrıs Caddesi'nden gelen araçlarla çarpışıyor. Buraya daha belirgin levhalar konulmalı" dedi.   

MAĞDURLARDAN YARDIM TALEBİ

Geçmiş yıllarda o noktada trafik ışıklarının ve kavşağın bulunduğunu ancak bu tedbirlerin bile kazaları engelleyemediğini belirten Karakaş, bölgede yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. Mahalle sakini bir teyze ise köşe başında evinin olduğunu çok kez bahçe duvarına araçların çarptığını anlattı. Yaşlı teyze, bölgedeki bu soruna bir an önce çözüm bulunması için yetkililerden yardım talep etti.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.