Ankara ve İstanbul'da Halep protestosu

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan sivillere yönelik saldırılar, İran'ın Ankara Büyükelçiliği önünde STK temsilcileri ve bir grup Suriyeli öğrenci tarafından protesto edildi.

15 Aralık 2016 Perşembe 11:11
Ankara ve İstanbul'da Halep protestosu

Aralarında insani yardım kuruluşlarının da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının, sabah saatlerinde ateşkesin İran destekli Şii milisler ve Beşşar Esed'e bağlı rejim güçleri tarafından bozulması ve yaklaşık 6 kilometrekarelik alana sıkışmış durumda 100 bin civarındaki sivilin havadan bombardımanla ve topçu atışlarıyla vurulmasına tepki eylemleri devam ediyor.

Vatandaşlar, İran komutasındaki Şii milislerin Halep'teki yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarında ölen sivilleri andı.

İstanbul

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar ile Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılardan oluşan kalabalık bir grup, İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde Halep'teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Elliden fazla sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylem için, akşam saatlerinden itibaren Cağaloğlu Ankara Caddesi'ndeki başkonsolosluk binası önünde toplanan grup, Türkçe, İngilizce ve Arapça pankartlar taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapıldı. 

İran'ın Suriye'de mezhepçi yayılma politikası güttüğü vurgulanan açıklamada, "Suriye'de 5 yıldır milyonlarca insan mülteci olarak ülkeyi veya yaşadıkları şehri terk etti. Binlerce insan, çocuk, kadın, yaşlı olup olmamasına bakılmaksızın katledildi. Mülteci olarak Avrupa’ya gitmek isteyen nice Aylan bebekler Akdeniz’in, Ege’nin sularında insanlığımızla birlikte karaya vurdu." denildi.

Açıklamada, Halep'te yüz binden fazla insanın tahliye edilmeyi beklediği, İran'ın bu tahliyeye engel olduğu belirtilerek, "Yapılan ateşkes anlaşmasına dahil edilmediği için mazlumların kanı üzerinden söz sahibi olmaya çalışan İran'a sesleniyoruz. Bu ümmet yaptıklarınızı unutmayacak. Elinize mazlumların kanı bulaştı." denildi.  TRT HABER

Son Güncelleme: 15.12.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
AnkaraHalepİSTANBUL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.