Ankara'ya Uyarı! Suları Dikkatli Kullanın...

Ankara’da, bu nisan ayında barajlara gelen su miktarı geçen yıla göre 31.5 milyon metreküp azaldı.

15 Mayıs 2018 Salı 10:33
Ankara'ya Uyarı! Suları Dikkatli Kullanın...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su  ve Kanalizasyon İdaresi’nin hazırladığı ‘barajlara gelen yağışların yıllara göre kıyaslama tablosu’na göre 2017’nin nisan ayında Ankara’daki barajlara toplamda 59 milyon 11 bin 215 metreküp su gelirken, bu yılın nisan ayında gelen su miktarı ise 27 milyon 480 bin 409 metreküp oldu.

TASARRUF ÇAĞRISI YAPTI

8 Mayıs 2018 itibarıyla ASKİ’ye kayıtlı abone sayısının 2 milyon 251 bin 361 olduğunu belirten ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Twitter hesabından vatandaşlara tasarruf çağrısı yaptı. Kınacı, “ASKİ abone sayısı, dolayısıyla su tüketimi çok hızlı bir şekilde artıyor. Nisan ayı yağışları bir önceki yıla göre Ankara’yı besleyen başlıca su kaynaklarının bulunduğu Çamlıdere’de 45.4’ten 2.1 kg/m2’ye ve Kızılcahamam için 57’den 3.4 kg/m2’ye düştü. Sularımızı verimli kullanalım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.