AŞTİ Esnafından ''Taşınma'' Tepkisi!

YeniİAnkara Adliyesi için düşünülen yerlerden birinin de AŞTİ’nin olması üzerine açıklama yapan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği (AŞTİ-DER) Başkanı Mustafa Özbakır, “Adalet Bakanlığı, yeni adliye için burayı talep ediyor ama bizim talebimiz AŞTİ’nin yerinde kalması. Mevcut yerimizden memnunuz” dedi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 09:16
AŞTİ Esnafından ''Taşınma'' Tepkisi!

Açtıkları dava sonucunda Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin temmuz ayında aldığı kararla AŞTİ'nin taşınmasına yönelik alınan Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptal edildiğini hatırlatan Özbakır, şunları söyledi:

“Mahkemeyi kazandık, şu an AŞTİ taşınmıyor. Yani Mamak projesi iptal oldu. Biz AŞTİ’nin yerinde kalmasını istiyoruz. Başkan ile görüşünce ilk talebimiz bu olacak. Biz de kamu hizmeti yapıyoruz. Uçağın götüremediği yere biz götürüyoruz. Göz ardı edilemez. Başkanımız da buna duyarlı olur inşallah ve en kısa zamanda görüşüp, netleştiririz.

Adliye önerisine AŞTİ esnafından yanıt

MUHATABIMIZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ

Adalet Bakanlığı, yeni adliye için burayı talep ediyor ama bizim talebimiz AŞTİ’nin yerinde kalması. Bundaki en büyük faktör ulaşım. Araçların giriş ve çıkışları çok rahat. Vatandaş istediği yerden AŞTİ’ye ulaşıyor. Mevcut yerimizden, esnaf olarak memnunuz. Ama tabi Belediye Başkanımız öyle bir şey talep ederse de esnafla oturup konuşulur. Şu anda bizim muhatabımız Büyükşehir Belediye Başkanımız. Diyalogla çözülür.” Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yaptıkları görüşmede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yer konusunu değerlendirdiklerini belirterek, “‘6 yeni yer bulduk. Birinci sırada AŞTİ’yi düşünüyoruz’ dediler ve bu bizi çok heyecanlandırdı demişti.

Kaynak:Hürriyet

Son Güncelleme: 22.11.2017 09:18
Anahtar Kelimeler:
AdliyeAşti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.