Başkentli kadınlar ‘gelecek’ için devrede

Koru Ankara Hastanesi, sezaryen ve anne sütüne dair başlattığı kampanya ile Türkiye’de bir ilke imza attı

20 Ocak 2018 Cumartesi 10:26
Başkentli kadınlar ‘gelecek’ için devrede

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Koru Hastanesi ve Yüksek İhtisas Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen "doğanın mucizeleriyle nesillerini koru" kampanyasıyla başkentli kadınlar sertifikalandırılıyor. 25 ilçede gezici hekim grubu tarafından verilen seminerler sonucunda anneler, Doğum Derneği tarafından sertifikalandırılacak. Böylece anneler, sezaryenle gelen sıkıntıları ve anne sütünün mucizelerini anlatarak nesilleri korumak için sahaya çıkacak.

ANNELER NESİLLERİ KORUYACAK
Koru Hastanesi bünyesinde başlatılan projenin hedefi tüm dünyada artan ancak ülkemizde yüzde 53 olan sezaryenle doğum oranını düşürmek ve annelerin bebeklerini emzirmelerini sağlamak. Kampanya hakkında bilgiler veren anlamlı projenin koordinatörü Doktor Ali Özön, "Proje kapsamında bilinçlenen anneleri sertifikalandırarak bu sorunları yerelden bitirmeye çalışıyoruz" dedi.

ÖZÖN: HEDEF 100 BİN KADIN...
Sosyal medya üzerinden annelerin interaktif katılımlarıyla eğitici çalışmalar yapılan kampanya bu yönü ile de bir ilk... Hedeflerinin başkentte 100 bin kadına ulaşmak olduğunu belirten Özön, "Biz sezaryen kötü demiyoruz, zararlarını anlatarak ondan vazgeçiriyoruz. Bebeğini emzirmezse neler olacağın anlatarak emzirmesini sağlıyoruz. Lider anneler çıkaracağız ve onlar gelecek sağlıklı nesiller için taşın altına elini koyacak. Bu projeyle sorunu yerelden çözmeliyiz. Proje sosyal medyadan aktif olarak yürüyor" şeklinde konuştu. Projeyle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Doğum Derneği Genel Sekreteri ve emzirme danışmanı ebe Özgül Kalkır ise, "Kadınlar üzerinden sorunu ele aldığımız bu proje ile farkındalık oluşturuyoruz. İşe yararsa çok olumlu çıktılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KadınGelecek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.