Berberler sorunlarını Taşdelen'e anlattı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çankaya Belediyesi ile ortak kahvaltılı program düzenledi. Kahvaltıda özellikle Çankaya bölgesinde hizmet veren berberlerin sorunları Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e anlatıldı.

19 Aralık 2018 Çarşamba 16:06
Berberler sorunlarını Taşdelen'e anlattı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çankaya Belediyesi ile birlikte Vedat Dalokay Düğün Salonu'nda kahvaltı düzenledi. Çankaya'da hizmet veren berberlerin katıldığı kahvaltıda Belediye Başkanı Alper Taşdelen sorunları dinledi. Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, Çankaya bölgesinde hizmet veren berber esnafının en büyük sıkıntısının bazı berberlerin camlarına ya da tabelalarına yazdıkları cüzi miktarlardaki hizmet fiyatları olduğunu belirterek, bu fiyatların haksız rekabet yarattığını söyledi. "Belediye zabıta ekiplerimizle 3 kez denetimler gerçekleştirdik ve her gittiğimizde camdaki yazıları söktük" diyen Oda Başkanı Kara, yasal boşluktan yararlanan bazı berberlerin yine camlarında fiyat yazmaya devam ettiğini ekledi. Kara, bu konuda mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Ankara'daki berberlerin yüzde 70'nin pazar günü kapatma kararına uyduğunu ifade eden Kara, "Pazar gününün tatil olmasını ve bunu Ankara'nın tamamına yaymak istiyoruz" diye konuştu.  Berberler arası mesafe sorunu olduğunu belirten Kara, "Yan yana berberler var, aynı apartmanda belki 2-3 tane berber olmaya başladı. Bunlara bir çare nasıl bulabiliriz? Biz artık belli bir sayıdan sonra dükkan açılmasını istemiyoruz. Bu dükkanlar diğerlerine zarar veriyor ve haksız rekabete yol açıyor" dedi. 

"UCUZCU ANLAYIŞA ÇANKAYA'DA SON VERECEĞİZ"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de konuşmasında berberliğin diğer mesleklerden farklı olduğunu söyleyerek, "Bir kentin nabzı berberlerde atar. Başka bir kente gittiğinizde o kente önümüzdeki seçimde kim büyükşehir belediye başkanı olacak, spor takımı üst lige çıkacak mı, kentle ilgili neyi öğrenmek istiyorsan saçını tıraş ettirirken öğrenirsin." dedi. Taşdelen berberlerin sorunlarının çözülmesinin kendisinin asli görevi olduğunu belirterek, cama yapıştırılan fiyatlar hakkında şunları ekledi: "Haksız rekabeti kabul etmek mümkün değil. Zabıta Müdürüme cama asılan ilanların kaldırılması talimatını verdim. Sonra 3-4 denetim yapıldı. Ama size söz veriyorum. Gerekiyorsa her gün denetim yapacağız, sizleri mağdur eden ucuzcu anlayışa Çankaya'da son vereceğiz".

"FARKI SİZ YARATIRSINIZ"

Taşdelen yeni berberlere mesafe nedeniyle ruhsat verilmemesi talebiyle ilgili olarak "Kanunda onun yeri yok. Açmak istediği zaman engellememiz mümkün değil. Ancak sizler çalışma disipliniyle o farkı, o disiplini zaten yaratırsınız" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.