‘Boşaltın’ Tebligatı Yargıya Taşındı!

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus İşhanı ve Anafartalar Çarşısı hakkında yıkım kararı verirken, esnafa da işyerlerini tahliye etmesi için tebligat gönderildi.

15 Ocak 2018 Pazartesi 10:25
‘Boşaltın’ Tebligatı Yargıya Taşındı!

Tahliye kararına itiraz eden Ulus İşhanı esnaflarından Ülger Akdoğan ise işlemin hukuksuz olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşıdı. Ankara 8. İdare Mahkemesi, işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesiyle tahliye kararı için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TARİHE TANIKLIK EDENLER YIKILDI

Öte yandan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başkent’in tarihine tanıklık eden ve Ankara ile bütünleşmiş olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü, Atatürk Orman Çiftliği Jandarma Karakolu, Su Süzgeci Binası, Etibank Binası, Atatürk Orman Çiftliği İşçi Memur Lokantası, Kumrular İkamet Sitesi, EGO Hangarları, Marmara Köşkü, Baraj Gazinosu, Danıştay Binası’nın yıkıldığını belirten Nazlıaka şu ifadelere yer verdi:

KİMLERE RANT SAĞLANACAK

“Hamamönü projesi ile hangi bakanlara, AKP’li milletvekillerine rant yaratıldığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi ile kimlere rant sağlanacaktır? Yapılacak bu yıkımlarla cumhuriyet dönemi mimarisine geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verilmeyecek midir? Proje kapsamında Atatürk Bulvarı’nın ve Anafartalar Caddesi’nin yer altına alınması düşünüldüğü ifade edilmektedir. Bu uygulama bölgede bulunan Roma dönemine ve diğer medeniyetlere ait arkeolojik kalıntılara zarar verilmeyecek midir?”

Anahtar Kelimeler:
AnkaraUlus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.