Cenk Yakın Ortaokulu'nda mezuniyet coşkusu

Cenk Yakın Ortaokulu'nda 2016/2017 eğitim öğretim dönemi mezuniyet coşkusu yaşandı. Okulun spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde 8. sınıf öğrenciler coşkuyla kep fırlattı.

05 Haziran 2017 Pazartesi 11:13
 Cenk Yakın Ortaokulu'nda mezuniyet coşkusu

Cenk Yakın Ortaokulu  8. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenini yapıldı. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 8. sınıflar için düzenlen mezuniyet töreninde öğrenciler, aileler ve öğretmenler arasında duygulu anlar yaşandı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde  8. sınıf öğrencileri tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi  hep bir ağızdan okundu. Ayrıca, 8. sınıftan mezun 2 öğrenci, 7. sınıftan 2 öğrenciye bayrak teslimi yaptı. 

Ortaokuldan mezun olmanın heyecanını yaşayan öğrencilerin coşkusuna veliler ve öğretmenler de ortak olurken, törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Meral Seferbey, mezun olan öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi. 

Seferbey, "Okula ilk başladığınız günden bugüne kadar erdem ve bilgi ile donatıldınız. Bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Her mezuniyet yeni bir başarmanın başlangıcıdır. Bundan sonraki eğitim hayatınızla okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Mesleğinize başladığınızda okul günleriniz okul anılarına dönüşecektir." dedi.

“İYİ BİR İNSAN OLMAK HEP ÖNCELİĞİNİZ OLMALI”
Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulanan Seferbey şöyle devam etti: "Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bütün umudum gençliktedir' diyerek, ülkeyi ve bütün değerlerini gençliğe emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Ayrıca, Albert Einstein 'Hayat bisiklet sürmek gibidir' diyor. Dengeni korumak için hareket etmelisin. İşinizi zamanında ve doğru yapma, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun. Hiç unutmayın: Dürüst, çalışkan ve üretken, donanımlı insan bir değerdir. Önce iyi insan olmayı hep önceliğiniz yapın. Kendinize, ailenize ve arkadaşlarınıza inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz, iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın." 

Seferbey, "Sevgili çocuklarım, Cenk Yakın kimliğini onur duyarak taşımanız ümidiyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık ve başarınız daim olsun." diyerek sözlerini tamamladı. 

İsimleri tek tek anons edilerek sahneye çıkan ve mezuniyet belgelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrenciler, hep birlikte büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlatarak sevinçlerini paylaştı. Öğrenciler daha sonra arkadaşları, aileleri ve öğretmenleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Son Güncelleme: 05.06.2017 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.