Ankara Valiliği’nden çiftçilere zirai don uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Pazar günü Ankara genelinde hava sıcaklıklarında büyük bir düşüş yaşanacak. Ankara Valiliği yaşanacak sıcaklık düşüşüne bağlı olarak çiftçilere don uyarısı yaptı.

04 Mayıs 2024 Cumartesi 09:42
Ankara Valiliği’nden çiftçilere zirai don uyarısı!

Ankara'da hafta sonu sıcaklıkların hiisedilir derecede düşeceği beklenirken Ankara Valiliği vatandaşları yaşanacak olumsuz durumlara karşı uyardı. Sıcaklığın düşüşüne bağlı olarak tarım alanlarında don olaylarının da yaşanabileceğine dikkat çeken Vaililik çiftçileri zirai don oluşumna karşı dikkatli olmaları noktasında uyardı.

Ankara Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Ankara il genelinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.” İfadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.