CHP Ankara İl Başkanı Keskin: Bunlar Ankara’yı alma planıydı

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’le 16 Nisan referandumunda Ankara’dan çıkan sonuçları ve mesajları konuştuk. Başkent Ankara’da yoğun çalışmaların meyve verdiğini belirten Keskin, iddialı konuştu. Keskin, “Ankara artık eskisi gibi olmayacak. Göreceksiniz ilk yerel seçimlerde 6 oklu kırmızı bayrağı Ankara Kalesi’ne dikeceğiz” dedi.

25 Nisan 2017 Salı 11:44
CHP Ankara İl Başkanı Keskin: Bunlar Ankara’yı alma planıydı

CHP Ankara İl Başkanı Keskin, Ankaradanhaber.com’un sorularını yanıtladı. 

Ankara’dan çıkan referandum sonuçlarını nasıl yorumlarsınız? Beklentiniz karşılandı mı?

Genel olarak baktığımızda oldukça başarılı bir sonuç. Çünkü Ankara’da 21 AKP, 2 MHP belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne karşı mücadele verdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kanun ve yasaları tanımayan sadece sonuç odaklı çalışan, arkasında büyük tahribatlar bırakan bir belediye başkanı. Buna ragmen Ankara’da yüzde 51,2 ‘hayır’ gibi sonuç çıktı. Bu oyların sadece CHP’ye ait olmadığını biz de biliyoruz. Ankara’da değişik bileşenleri biraraya getirmek için yoğun çaba harcadık. Bu bileşenlerle başarılı olduk.

Ankara’nın ilçeleri bazında referandumu nasıl değerlendirisiniz?

Biz CHP Ankara İl Başkanlığı ve teşkilatlarımız olarak hiçbirşeyi şansa bırakmadık! Bu iş için bir kurul oluşturduk. Bu kurulda bu işi çok iyi bilen akademisyenlerden destek aldık. Bu kurul ile birlikte Gri oyların adreslerini tespit ettik. Gri oylar; geçişkenliği olan sağdan sola, soldan saga, MHP’den AKP’ye,AKP’den CHP’ye kayabilen oylar…Bu tespitler neticesinde bir rapor oluşturduk.  Araştırma şirketlerinden bu çalışmalar hakkında fikir aldık. Bu şirketler çalışmaları yerinde buldu fakat neticesi hakkında yorumsuz kaldılar. Biz sonuçlarımızda; bugün bir yerel seçim olsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, Yenimahalle ve Çankaya’yı tekrar, bunlara ek olarak da Etimesgut, Elmadağ ve Mamak’ı alırız dedik. Biz herkesimi kucakladık, AKP’nin kalesi olan ilçeler Keçiören’de yüzde 45, Sincan’da yüzde 35 ‘hayır’ oranı çıktı.  Bu ilçelerden beklentimizin üzerinde oy çıktı. Bunlar Ankara’yı alma planlarıydı.  

Mühürsüz oyların geçerliliği hakkında düşünceleriniz neler?

Mühürsüz oy bir kağıt parçası ve paçavradır. İstediğiniz yerde bastırabilirsiniz…Mührün anlamı; oyların geçerli olduğunu göstermektir. Dünyada hiçbir demokrasi böyle bir olayı kabul edemez. Yangından mal kaçırdılar resmen. YSK bu tavrıyla TBMM’nin çıkardığı yazayı ezip geçmiştir. Oyların bir kısmı sayıldıktan sonra YSK Başkanı ve yanındaki 9 kişi yaptıkları açıklamalarıyla, Türkiye’nin demokrasisini gasp etmişlerdir. Tarih bunların isimlerini hiçbir zaman hatırlamayacak çünkü tarih cellatların isimlerini hiçbir zaman hatırlamamıştır. 

Referandum çalışmalarınızı rahat bir şekilde yapabildiniz mi?

Ankara’da ve Türkiye’nin hiçbir yerinde adaletli bir seçim propogandası yapılmadı.  Biz ‘hayır’ afişleri assak bile bir saat sonra söküldü. Polis arkadaşlar artık gülerek geliyorlardı. Biz hazineden beş kuruş para yardımı almadık, bizim kadınlarımız ekmek arası getirerek gece gündüz çalıştı. Bu maçın ikinci yarısı bitmedi. İlk yarısı hilebaz bir hakem tarafından sonuçlandı ama ikinci yarısı sonuçlanmadı.

Referandum sonuçlarının  genel ve yerel seçimler açısından mesajları nelerdir?

Artık AKP hükümeti ülkeyi yönetemez hale geldi. Hükümetin yandaş belediyeleri de çalışmaz hale geldi. ABB Başkanı Melih Gökçek meydanlarda bile yok. Mücadelemiz aynen devam ediyor. Referandum sonuçlarının legal olduğuna kimse inanmıyor.  Bir insanın yalan söylediğini biliyorsanız o insana asla inanamazsınız. Bu referendum da öyledir. 

Ankaralı ne istiyor? 

Ankaralılar, Ankara’yı artık gerçek bir Ankaralının yönetmesini istiyor..Derme çatmalarla Ankara yönetilmesin. Çevreden akın akın sempetizanlarımız artıyor. Ankara artık eskisi gibi olmayacak. Göreceksiniz ilk yerel seçimlerde 6 oklu kırmızı bayrağı Ankara Kalesi’ne dikeceğiz. Bunu çok iyi biliyorlar ve şimdiden bunu önlemeye çalışıyorlar.

Anahtar Kelimeler:
Chp AnkaraAdnan Keskin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.