Çubuk’ta 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali düzenlenecek

11 Ağustos 2023 Cuma 12:07
Çubuk’ta 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali düzenlenecek

Çubuk`un coğrafi işaretli ürünü ve 2018`de 1,5 tonluk kavanoza kurularak “dünyanın en büyük turşusu” sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı`na giren salatalığın hasadına başlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kızılöz Mahallesi`nde salatalık tarlasını ziyaret ederek, üreticilerden bilgi aldı.

İlçede salatalığın hasadının güzel geçtiğini belirten Demirbaş, turşu kurulmaya başlandığını söyledi.Demirbaş, salatalığın ilçede büyük alanlara ekildiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Son bir haftadır havaların ısınmasıyla yeni ürünler çıkmaya başladı. Salatalıklarımızın aroması, tadı, özelliği bambaşka. Bu sene 16`ncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali`mizin hazırlıklarına başladık. 7-10 Eylül tarihleri arasında festivalimizi yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz.”Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli de çiftçilere bereketli bir hasat yılı temennisinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.