EGO otobüslerinde sarjlı yolculuk

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO’ya ait otobüslerde şarj dönemini başlattı. USB çıkışlı şarj kutuları, seyahat eden vatandaşların cihazlarını şarj etmesine imkan sağlıyor.

09 Kasım 2018 Cuma 10:56
EGO otobüslerinde sarjlı yolculuk

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te EGO’ya ait 150 körüklü otobüste şarj cihazlarını hizmete soktu. Toplamda 380 körüklü otobüse takılacak şarj cihazlarının tüm otobüslere takılması planlanıyor. Otobüslere monte edilen USB çıkışlı şarj kutuları, otobüslerde seyahat eden vatandaşların cihazlarını şarj etmesine imkan sağlıyor. Şarj projesinin İlk etapta ağırlıklı olarak üniversite kampüslerine hizmet veren otobüslerde uygulandığını belirten EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi:

DÖRT USB GİRİŞİ VAR

“Uygulamasına bakacağız buradan olacağımız geri dönüşlere göre otobüslerin tamamına takılmasını planlıyoruz. Her otobüse iki farklı noktada iki ünite şarj cihazı takıyoruz, toplamda dört tane USB girişi var. Yine uygulamaya göre bunların sayısını da artırabiliriz. Şu anda ihtiyacı olan dört vatandaşımız otobüs seferdeyken aynı anda telefonlarını şarj edebiliyor.

Cihazlar hızlı şarj özelliğine sahip. Bir telefonu 20 dakikalık yolculukta yüzde 50’ye kadar şarj edebiliyor. Telefonlara zarar gelmemesi için standartlara uygun sigortalarla montajlarını yaptık. Acil şarj ihtiyacı olan yolcularımız için büyük kolaylık oldu. İlk şarj cihazı takılan otobüsler ODTÜ ve Hacettepe gibi üniversitelerde hizmet vermeye başladı. Özellikle sosyal medya üzerinden vatandaşlar memnuniyetlerini iletiyor.”

Anahtar Kelimeler:
şarj Dönemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.