Esnaf Başkanına Sahip Çıktı

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurulda esnaf ve sanatkarlar sandıkta mevcut başkanlarına sahip çıkarken, Mehmet Çetin büyük bir zaferle güven tazelemiş oldu.

31 Ocak 2018 Çarşamba 11:14
Esnaf Başkanına Sahip Çıktı

Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda Oda üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen  Olağan Genel Kurula ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, Oda Başkanları, İlçe Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mihtat Eraslan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, MHP İlçe Başkanı Adem Bulat ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 

Divan Başkanlığı için verilen önergenin okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurulda Divan başkanlığına ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar seçildikten sonra Olağan Genel Kurul bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

 

Gündem gereği; 2014-2017 yılları Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları ile Gelir Gider Hesapları ve Bilanço da okunarak müzakereye açıldı ve ayrı ayrı oybirliği ile ibra edildi. Yeni Dönem Çalışma ve Tahmini Bütçe Raporları okundu ve ayrı ayrı oybirliğiyle kabul edildi. Gündem maddeleri tek tek görüşülerek kabul edildi.

 

Dilek ve Temenniler bölümünde Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında;  “Tarihi şan ve zafer dolu Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye topraklarında yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında yer alan tüm Mehmetçiklerimize Allah güç, kuvvet versin. Devletin bekası, Milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm askerlerimizin gazaları mübarek olsun. Bu uğurda şehadet şerbetini içen tüm askerlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum.

 

Şuan Hastanede tedavi gören Yönetim Kurulu Üyemiz Tuncay Seyhan’a geçmiş olsun diyor, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Yaptığımız çalışmaları ve faaliyetleri sizlere faaliyet raporunda okuduk. Bunları tekrar ederek sizlerin vakitlerini almak istemiyorum. Oda Başkanlığımız olarak görev ve sorumluluklarımız kanun ve yasalarla belirlenmiştir.  Bugüne kadar sizlere yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Bugün de çıkıp tekrar sizlere altından kalkamayacağımız, görev ve sorumluluklarımız dışında yer alan işleri yapacakmış gibi anlatmaya gerek yok.   Odamızın mali yapısı ve gücü malumunuzdur. Bu şartlar altında hiçbir esnafımızı mağdur etmeden, esnafımızın yasal çerçevelerde her zaman yanında olarak, esnaf ve sanatkarımıza hizmet etmeyi kendimize görev addettik. Birlik beraberlik içinde dün olduğu gibi bugün de, yarın da kol kola olalım. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmalar sonrası Divan Başkanlığı görevini İlçe Seçim Kuruluna devrederek seçimlere geçildi. Kayıtlı 618 üyenin olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Odasında 540 üye oy kullanırken bu oylardan ikisi geçersiz sayıldı. Yapılan oy sayımında Mehmet çetin 363 oy ile yeniden Başkan seçilirken Musa Gündoğan 175 oy aldı. Oy sayımı sonrası Mehmet Çetin’e destek veren üyeler büyük sevinç yaşarken Mehmet Çetin seçim sonuçları sonrası kürsüye tekrar gelerek destek veren vermeyen bütün esnaf ve sanatkarlara teşekkür etti.

 

Yapılan Olağan Genel Kurul sonrası Mehmet Çetin’in Yönetimi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Mehmet Çetin (Başkan), Tuncay Seyhan, Ahmet Çetin, Dursun Eraslan, Hasan Aktay, İsmail Yanarada ve Emin Kılıç. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Cebrail Kurucu, İlker Demirkan ve Bektaş Azılı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.