Farkındayız,Yanınızdayız

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te ‘Farkındayız Yanınızdayız’ sloganıyla “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

04 Nisan 2022 Pazartesi 10:55
Farkındayız,Yanınızdayız

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Başkent” hedefiyle hayata geçirdiği projelere ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle ‘Farkındayız Yanınızdayız’ sloganıyla özel bir etkinlik programına ev sahipliği yaptı. Otizm Vakfı iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasi parti temsilcileri, İlgi Otizm Derneği, Otizm Vakfı ile Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi öğrencileri aileleriyle birlikte katıldı.Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen ve Başkentliler tarafından büyük ilgi gören etkinlikte, Otizm Vakfı’nda eğitim gören öğrencileri solo müzik dinletisi ve step gösterisi ile büyük alkış alırken, Kardeş Mızraplar Enstrüman Grubu da mini bir konser verdi.İnsanları otizme karşı duyarlı ve bilinçli olmaya davet eden Prof. Dr. Ferhunde Öktem de, “Kitaplarda yazdığı gibi değil bu işle baş etmek gerçekten çok zor. Otizme farkındalık kazandırmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” derken, Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör ise şunları söyledi:“Otizmde olağanüstü bir artış var. Benim oğluma 1997 yılında teşhis koyulduğunda oran 2 bin 500’de 1 diyorduk şimdi ise bu oran 44’te 1 diyoruz. İnsanlık bir hata yapıyor, bir şeylere sebep oluyor. Bunun sonucunu anne ve babalar yaşıyor. Mansur Başkan’ın destekleriyle yapılan bu organizasyonda 2 tane STK görüyorsunuz. Biz şu anda ülkenin kaderini değiştirecek, ülkeye yük getirmeyecek sürdürülebilir bir proje geliştiriyoruz o da ‘özel eğitim ve bakım sigortası’.  Bizler yapılabilecek her türlü hareket için hazırız.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Prof. Dr. Ferhunde Öktem’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da ODFED Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör’e plaket takdim ettiği etkinlikte; İlgi Otizm öğrencileri ile Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinin otizmli üyelerinin yaptığı ebru, kabak sanatı ile takı tasarımından oluşan el sanatları yoğun ilgi gördü.

Son Güncelleme: 04.04.2022 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.