Gençlik Kudüs İçin Ayakta

Başkentli gençler Kudüs için ayakta. ABD’nin planına sert tepki gösteren gençler, “Kudüs kumarı Amerika’yı da yakar, biz bu oyunu bozacağız” dedi. AK Parti İl Başkanı Yamalı da karara tepki gösterdi

08 Aralık 2017 Cuma 12:33
Gençlik Kudüs İçin Ayakta

Başkentte önceki gece bir araya gelen Genç STK ve AK Parti İl Gençlik kolları üyesi onlarca genç, ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak, ABD'nin 'ü 'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti. ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kudüs' açıklamasına sert tepki gösteren gençler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak Kuran-ı Kerim okudu.

AÇIKÇA SALDIRIDIR
Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "İslam dünyası ayakta. Bu karar bütün İslam dünyasını incitmiş, ayağa kaldırmıştır. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. Bütün dinler açısından kutsal olan bir beldedir. Burayı oldu bittiye getirerek İsrail'in başkenti ilan etmek, 2 milyarlık İslam alemine açıkça bir saldırıdır" dedi.

'KUDÜS' KUMARI KAYBETTİRECEK
AK Parti İl Başkanı M. Nedim Yamalı, "Kudüs sadece Türkiye ya da Filistin'in değil dünyanın en önemli değeridir. Barış çubuğu gösterip savaş Türküleri mırıldanan Amerika bu basiretsiz çıkışları tüm dünyayı karşısına almaktadır. Son 10 yılda Ortadoğu halklarına barış getirme vaadi ile bölgeyi kan gölüne çeviren ABD, Kudüs adımıyla asıl amacını tüm dünyaya deşifre etmiştir. Biz ülkemiz dahil tüm bölgemizde bugüne kadar barış yolundan ayrılmadık. Devletimizle ABD'de barış müzakereleri yapıp tüm dünyaya savaş çığırtkanlığı yapmak Amerika'yı yok eder. Uyarıyoruz, Türkiye 80 milyonu ile her zaman barıştan yana taraf olacaktır ancak Kudüs kırmızı çizgimizdir. ABD dünyanın değerine zar atıp, Kudüs'ü kumar masasına koydu. Bu asla kazanamayacağı bir oyun" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.