Halk Ekmek Büfelerinde Emeklilerle İlgili Karar!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının son birleşiminde birçok önemli karar aldı...

16 Eylül 2017 Cumartesi 12:37
Halk Ekmek Büfelerinde Emeklilerle İlgili Karar!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının son birleşiminde bir dizi kararlar aldı.  

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığındaki toplantıda, Halk Ekmek büfelerinde emeklilerle ilgili 1500 lira limiti kaldırıldı, Şereflikoçhisar’a katı atık bertaraf istasyonu kurulması kararlaştırıldı,

Başkanlık yazıları ile komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çankaya ilçesi 2432. Cadde ile 2898. Sokak kesişimindeki park alanı içerisindeki tamamlanmamış yapının 10 yıl süre ile 1886 Sayılı Yasa hükümlerine göre kiraya verilmesi, kiralanacakta aranacak şartlar konusunda da Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yetkili kılınması hususunu içeren Başkanlık Yazısı Meclis gündemine alınarak “oybirliği” ile kabul edildi.

Meclis’e gelen bir diğer Başkanlık Yazısı’nda ise Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nın büfe tahsisinde emekliler için şart koşulan 1500 lira limitinin kaldırılması istendi.

Başkanlık Yazısı’nda ekmek satışı düşük olan büfelerin işletim maliyetlerini karşılayamadığından kapanmakta olduğu, yerlerine de yeni işletici bulmakta güçlük çekildiği, işletim maliyetleri nedeniyle Bağ-Kur primi emekli vatandaşlardan alınmadığından bu büfelerin emeklilere tahsis edildiği ve büfenin açık kalmasının sağlandığı vurgulandı.

İlgili karar gereği emekli maaşları son güncellemelerle 1500 TL’nin üzerinde olan emeklilere büfe tahsisi yapılamadığından, ekmek satışlarında aksamalar meydana geldiği belirtilen ve bu nedenle emekli maaşlarındaki artışlardan ötürü 1500 TL olan limitin kaldırılması istenen Başkanlık Yazısı Meclis’te “oybirliği” ile benimsendi.  

-ŞEREFLİKOÇHİSAR’A KATI ATIK BERTARAF İSTASYONU

Başkanlık Yazısı olarak Meclis gündemine gelen bir diğer teklifte ise katı atıkların bertaraf edilmesi ile ilgili işlemlerin yürütülmesi doğrultusunda, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Şereflikoçhisar ilçesi Hacıenbiya Mahallesi’nde 102.666.00 metre kare yüzölçümlü, 632 ada 18 parselde bulunan arazinin satın alınması konusunda, Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması “oybirliği” ile kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.