İşadamlarının Ulus Beklentisi

Başkentli işadamları, Ulus projesindeki çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini belirterek bölgenin turizm için önemli olduğunu vurguladı

04 Ocak 2018 Perşembe 09:14
İşadamlarının Ulus Beklentisi

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ulus'taki çalışmaların başlatılması gerektiğini belirterek, "Bizim elimizde, Ulus gibi çok kıymetli bir değerimiz var. Bu elimizdeki kıymetli değeri hak ettiği yere getiremediğimiz gibi bugün bölgede bulunan metruk binalar nedeniyle, ne yazık ki başkentimiz çok büyük sıkıntılar yaşıyor" açıklamasında bulundu. MÜSİAD Ankara Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı Gürkan Coşkun ise, "Ulus Tarihi Kent Merkezi, Ankara`nın tarihi yerleşim merkezi olmasının yanı sıra, sunduğu kamusal kullanımlar ile tarihi ve kültürel değerlerinin yoğunlaştığı, çeşitli ticari fonksiyonların yoğun olarak bulunduğu Ankara'nın hala en önemli merkezlerinden birisidir"dedi. Yapılan restorasyon çalışmalarının yerli ve yabancı turist açısından getirilerine de vurgu yapan Coşkun "Ulus ve yakın çevresindeki gecekondu bölgeleri Ankara'nın suç oranının yüksek olduğu bölgelerdir. Yapılaşmadan dolayı müdahalelerin çok zor olduğu bu gecekondu bölgelerinin alandan temizlenmesi ile illegal işlemler azalacaktır. Kötü ve sağlıksız şartlar altında yaşayan düşük gelirli vatandaşların da daha iyi ve sağlıklı bir ortamda yaşama hakkı tanınmış olacaktır" diye konuştu.

Sabah Ankara

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.