KIZILAY'DA Üst geçidin ortası söküldü

Ziya Gökalp ve Selanik caddeleri kesişimindeki üst geçidin ortası söküldü. Esnaf, yargı süreci devam ederken söküm yapıldığını savundu.

21 Şubat 2020 Cuma 11:07
KIZILAY'DA  Üst geçidin ortası söküldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), esnafın İdare Mahkemesi’nden aldırdığı yürütmeyi durdurma kararı kaldırılınca, Kızılay Ziya Gökalp ve Selanik caddeleri kesişimindeki üst geçidin ortasını söktü. Önceki akşam geçidin üstündeki beton kısımlarını alan ekipler, ardından vinç yardımıyla orta bölümün komple söküm işlemini gerçekleştirdi. Geçidin ana girişine demir bariyerler konulurken, merdiven çıkışlarına da şerit çekildi. Yargı süreci devam ederken söküm yapıldığını savunan esnaf, “Mahkemeye itirazımız beklenmeden yıkıldı. Esnafı bezdirmek için böyle apar topar yapıldı. Çirkin bir görüntü oluştu. Biz Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın bu durumdan doğru bir şekilde haberdar olmadığını düşünüyoruz, mağdur edildik” dedi.

NİHAİ KARARI BEKLEMEDİLER

Dava açan esnafın avukatı Cumali Korkmaz, “Mahkemeden çıkacak nihai kararı beklemediler. Bu durum belediyenin, esnafın ve vatandaşın karşısında olduğunu gösterdi” diye konuştu.  ABB’nin ‘Yapısal ömrünü tamamladığı’ gerekçesiyle sökmek istediği üst geçidin altında faaliyet gösteren iki işletme konuyu mahkemeye taşımış, İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurunca üst geçit sökülememişti.

Anahtar Kelimeler:
EsnafSelanikZiya Gökalp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.