M. Abdullah Özer: CHP toplumu ayrıştıracak ifadeler kullanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer, meclis toplantısında söz alarak Cumhuriyet Halk Partisi mensupları tarafından “4-6 yaş Kur’an-ı Kerim eğitimi” ile ilgili söylemlerine yanıt verdi.

12 Ocak 2022 Çarşamba 23:43
M. Abdullah Özer: CHP toplumu ayrıştıracak ifadeler kullanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer, meclis toplantısında söz alarak Cumhuriyet Halk Partisi mensupları tarafından “4-6 yaş Kur’an-ı Kerim eğitimi” ile ilgili söylemlerine yanıt verdi.
4-6 yaş aralığındaki çocuklar için Kur’an-ı Kerim eğitimiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından bir takım söylemler ifade etildi.
Bu söylemlerle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer, meclis toplantısında söz alarak bu söylemlere yanıt verdi.
“CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖYLE BİR STRATEJİ AÇIKLADI Kİ ŞOK OLDULAR”
Ankara Belediye Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer, “Geçtiğimiz günlerde 4-6 yaş eğitim alan Kur’an kursu öğrencileriyle ilgili eğitimle ilgili bir husus gündeme getirilerek toplumu ayrıştıracak ifadeler kullanıldı. Bu sözler bizi gerçekten incitti. Şöyle ki; sayın genel başkan bir helalleşmeden bahsetti. Bu söylem toplumda bir merak oluşturdu. Acaba bunlar değişiyor mu? yakın zamanda CHP kurmayları hep ekonomiyi konuşuyorlardı. Dolar 20 olacak, 25 olacak… Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öyle bir strateji açıkladı ki şok oldular. Unuttuklarını zannettiklerimizi rafa kaldırmışlar. 4-6 yaş dini eğitimi adeta kin eğitimi gibi sunma telaşına kapıldılar. 4-6 yaş dini eğitimi orta çağ zihniyetine dönüş eğitimi olarak nitelendi. Değerli meclis üyelerim; ortaçağ İstanbul’un fethiyle kapandı. Yeni çağ başladı. Ceddimiz yavrularımızın eğitimiyle ilgili 4 yaş 4 ay 4 günlükken eğitime başlıyorlardı ve bu eğitimin sonucu şehri İstanbul’u fethedecek komutan yetişiyordu, asker yetişiyordu, insan yetişiyordu. Efendimiz S.A.V. hadisinde buyruğuna mazhar olacak nesil yetişiyordu. İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” ifadelerini kullandı.
“GÖNÜL İSTER Kİ 45-6 YAŞ EĞİTİM ALAN KUR’AN-I KERİM EĞİTİMİ ALAN, DİNİ EĞİTİM ALAN TALEBELERİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM MÜFREDATINA DAHİL EDELİM”
Meclis Üyesi Özer, “Değerli meclis üyelerim; ismiyle metenasip özgürlüğü hürlüğü savunması gereken grup başkan vekili ebeveynin gönül rızasıyla verilen bir eğitime ket vurmaya çalışıyor. Ve yine sayın grup başkan vekili ve diğer partililer her fırsatta CHP’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kurduğunu ifade ediyorlar. Gazi Paşa, 29 Ekim 1923’te Fransız yazar Mavrice Pernot’a verdiği mülakatta “Türk Milleti dindar olmalıdır”, “benim dinim şuura muhalif terakiye mani değildir” ifadesini grup başkan vekili anlayamamıştır. Vatanımızın, milletimizin artık bu ve benzeri meseleleri aşması gerektiğine inanıyorum. İnaşllah bundan sonraki dönemlerin bu konuların konuşulmadığı, tartışılmadığı zamanlar olmasını temenni ediyorum. Helalleşmeden bashedildi, kucaklaşmadan bahsedildi. Gönül ister ki 45-6 yaş eğitim alan Kur’an-ı Kerim eğitimi alan, dini eğitim alan talebeleri okul öncesi eğitim müfredatına dahil edelim. Kucaklaşmanın bu şekilde daha sağlam olacağını ifade ediyor, meclisi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 12.01.2022 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.