Mehmet Yiğiner güven tazeledi

Ankara Şoförler, Minibüsçüler, Kamyoncular ve Bilumum Nakil Vasıtaları Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı, ANKESOB Toplantı Salonunda yapıldı.

16 Mart 2018 Cuma 16:27
Mehmet Yiğiner güven tazeledi

ANKESOB Başkan Vekili ve TESKOMB Ankara Bölge Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  gündem  maddelerine geçildi.

Gündem gereği yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu  raporları ile bilanço ve gelir gider hesapları okunarak müzakereye açıldı ve ardından tüm raporlar oy birliğiyle ibra edildi. Yönetim ve Denetim kurulları da ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek kabul edildiği genel kurulda, seçimlere geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, güven tazeleyerek oybirliğiyle 3 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Ankara Şoförler, Minibüsçüler, Kamyoncular ve Bilumum Nakil Vasıtaları Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi  Başkanı Mehmet Yiğiner, tüm katılımcıları selamlayarak ve genel kurula katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de gerçekleştirilen operasyonlar sırasında şehadet şerbetini içen askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Hepsine minnettarız. Allah, sınır ötesinde hain terör örgütleri ile savaşan askerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizler şehitlerimiz sayesinde ayaktayız, şu an huzur ve güvenle bu ülkede yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında kooperatifin 2017 yılı mali verilerini paylaşan Başkan Yiğiner, 31.12.2017 tarihi itibariyle toplam plasman  tutarının 163 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek, "2017 yılında kullandırdığımız kredi  96 milyon 244 bin TL. Ortak başına düşen kredi miktarı 58 milyon 728 bin TL. Toplam ortak sayımız 2 bin 784. Kanuni takiple alacağımız 37 bin 250 TL. Burada önemli olan verdiğiniz kredinin geri dönüşü. Bizim takip oranımız yüzde 0,26.  2017 yılında kredi verdiğimiz ortak sayımız 871 kişi. Yine aynı yılda kooperatifimize kayıt edilen ortak sayısı 294 kişi. 2017 yılında kooperatifimizden ayrılan ortak sayısı ise 64 kişi. 2017 yılında gelir toplamımız 3 milyon 628 bin 862 TL. Gider toplamımız da 1 milyon 934 bin 724 TL. 2017 yılı net karımız 1 milyon 694 bin 137 TL. Göreve geldiğimiz 2008 yılında kendi kendini çeviren bir kooperatiften bugün geldiğimiz nokta işte bu. Takip oranı, geri dönüşler çok düşük. Esnafımız  doğru, dürüst olursa, helal kazancı üstün tutarsa işte sonuç da böyle güzel olur. Bu anlamda hepinize, borcuna sadık tüm ortaklarımıza çok teşekkür ederim. Sizlerden gelen esnaf kefalet kredi taleplerini yetiştiremiyoruz.  Kooperatifimizde kullandırdığımız kredi, 80 milyonun parası. Dürüst olmak zorundayız. Kul hakkı yememeliyiz. Kooperatifimizde kredi kullandırırken hep  hakkaniyeti ve esnafımızın yararını ön planda tutmakla yükümlü olduk. Bundan sonra da böyle olacağız.  İşimizi düzgün yapmamız lazım. Kooperatiften kredi çekecek arkadaşımız da olsa, akrabamız da olsa dürüst olacak, prosedürler neyi gerektiriyorsa mutlaka uyacak, rehin de verecek, ipotek de verecek. Disiplin başarıyı getirir. Kooperatif olarak doğruluk, dürüstlük, hakkaniyetlik, şeffaflık ve sorumluluk bilinci her zaman çalışma prensibimizin belirleyicisi olmuştur. Ama buna hepimizin riayet etmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde dürüst, samimi olduğumuz müddetçe Allahın izniyle her şeyi başarırız." diye konuştu.

"ÖRNEK BİR ÇALIŞMA ANLAYIŞI İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Kooperatif ortakları ile birlikte uyum içerisinde Türkiye'ye örnek bir çalışma anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Yiğiner, şöyle devam etti: "Bizi tercih eden ve borcuna sadık ortaklarımızla, işini layıkıyla yapan personelimizle, TESKOMB teşkilatı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Halkbank ile gerçekten uyum içerisindeyiz. Bu uyum ve başarı sürecinin artarak sürdürülmesinde, Ankara olarak Türkiye'ye örnek olmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz.  

Bugün esnafımıza ihtiyaçları doğrultusunda belli bir bütçe ayrılıyor. Esnafımıza 200 bin liraya kadar kredi verebiliyoruz. Bu anlamda esnafımızın faydalandığı kredi desteklerinin  önünün açılmasına katkı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun. Hükümetimize,  para kaynaklarının bütçeden aktarılmasında önemli payı  olan TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül'e ve Genel Başkan Yardımcılarına, TESKOMB Genel Müdürü Güler Zincirkıran'a, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan'a, Halkbank KOBİ ve Esnaf Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Sayın Levend Torusdağ'a,  Halkbank Esnaf Bankacılığı Daire Başkanı Sayın Ahmet Erdoğan'a, Halkbank Ulus Şubesi  Müdürü Sayın Demet Turgut'a ve müşteri odaklı sorunsuzca hizmet veren Halkbank çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yine özverili çalışmalarından dolayı kooperatif çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz."

3 YILLIĞINA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Gündem gereği yapılan oylama sonrası Ankara Şoförler, Minibüsçüler, Kamyoncular ve Bilumum Nakil Vasıtaları Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi'ni yeni dönemde yönetecek isimler şöyle oluştu: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Mehmet Yiğiner, Fikri Katar, Özkan Ünal, Bayram Gökdemir, Merden Kale. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Muzaffer Şanal, Ayhan Dinarcan.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.