Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Geliyor!

Ankara'da hafta sonu başlayacak olan sağanak yağışların, önümüzdeki hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

02 Mart 2018 Cuma 16:20
Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara'da 3 Mart Cumartesi ve 4 Mart Pazar günleri için son hava tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamada Batı bölgelerinde başlayacak yağışın ülke genelinde görüleceği belirtildi. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Hakkari çevresinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Ankara için de ardı ardına sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Cumartesi günü başlayacak olan yağışların Pazar günü etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklar 12 derece civarında seyrederken, yeni haftayla beraber sıcaklıkların 2-3 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Ankara'da havanın,  

3 Mart Cumartesi günü 14 derece ve sağanak yağışlı,

4 Mart Pazar günü 13 derece ve kuvvetli sağanak yağışlı olması bekleniyor.  

En düşük sıcaklıkların 3 Mart Cumartesi 6 derece ve 4 Mart Pazar 7 derece olacağı tahmin ediliyor. 

ARMARA VE KUZEY EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (03.03.2018 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 
Fırtınanın, aynı gün (03.03.2018) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İÇ VE BATI KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.03.2018 Cumartesi günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç Kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 km/saat, yer yer 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraYağmurHavaSağanak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.