MHP Ankara il Başkanı: Ankara cami avlusuna bırakılmış çocuk gibi

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Radyo Trafik Ankara’da ‘Ankara Konuşuyor’ programına konuk oldu ve canlı yayına ‘Şehit Polis Fethi Sekin Trafik Etkinliği Haftası’ kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

20 Ocak 2017 Cuma 10:30
MHP Ankara il Başkanı: Ankara cami avlusuna bırakılmış çocuk gibi

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Radyo Trafik Ankara’nın canlı yayınında, ‘Şehit Polis Fethi Sekin Trafik Etkinliği Haftası’ kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. Çetinkaya, Ankara’nın terkedilmiş bir başkent olduğunu dile getirerek siyasilerin Ankara’ya gerekli ilgiyi göstermediklerini belirtti. Ayrıca Çetinkaya, Ankara’nın toplu ulaşım konusunda konforsuz ve yetersiz olduğunu da belirterek toplu taşım eksikliğinin trafiği olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Çetinkaya, canlı yayında yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti;

TRAFİK TÖRÜRÜNE DUR DEMELİYİZ

“Ülkemizde trafik sorunu çok acil şekilde eli alınmalı ve sorunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Ankara için parti olarak birçok konuyu ele aldık. Uyuşturucu konusunu da gündeme getirmiştik ve uyuşturucu; ‘Terördür’ demiştik şimdide trafiğinde bir terör olduğunu söylüyoruz.

TOPLU TAŞIMA HİZMETİ YOKSA TRAFİK OLUR

Trafikte araç sayısını artıran en önemli hususlardan biri şehrinizde konforlu bir toplu taşımın olmamasıdır. Keçiören’de metro hattı şaşalı şekilde açıldı ancak kimse bu metronun 13 yılın sonunda açıldığını görmedi.

Ankara, toplu taşıma alanında yetersiz ve konforsuz. Ülkemizde toplu taşıma kanunu yok. Gelişmiş ülkelerde dolmuş yok ama biz de var.

Ankara’nın anakent planda bulunmuyor, sanayi merkezleri ve kamu binaları şehrin içerisinde kaldı. Okul mesafeleri uzadı çocuklarımız sabah - akşam hayatlarını yollarda geçiriyor. Sorunlar dile getiriliyor ancak sorunları çözmeye gelince bir adım atılmıyor.

ANKARA’DA OTOPARK SORUNU VAR

Ankara’da kentsel dönüşümler yapılmadığı için daracık sokaklara araçlar park ediyor. Şehirde hala otopark çalışması yok.

SABAHI GECE OLARAK YAŞIYORUZ

Gece değil sabahın karanlık olmasından bahsediyoruz bu durumun güvenlik sorunu var. Ayrıca yeterli barınak olmadığı için mahallelerde o saatlerde başıboş köpek sorunu da bulunuyor. Saldırılara maruz kalan vatandaşlar olduğunu biliyoruz. Özellikle çocuklarımızın büyük tehdit altında olduğunu görüyoruz.

ANKARA’DA KAZA SAYISI ARTIYOR

Ankara’da bir ayda yaşanan ölüm ve yaralanmalı kaza sayısı bin 162, maddi hasarlı kaza sayısı ise 3 bin civarında. Ülkemize baktığımızda son 10 yılda 50 bine yakın insanımızı trafik terörüne kurban vermişiz.

Sürücü hatalarından kaynaklı kazalar yaşanıyor ve bu oran %98 olarak görülüyor. Şehir çıkışlarında alkol satan büfeler var bu durum alkollü kazalara teşvik gibi. Şehrin içerisinde otoban gibi yollar yapıldı bu yollar iyi gibi görünse de sürücüleri hız yapmaya teşvik ediyor. Sonuç olarak bu etkenler kazaları da beraberinde getiriyor.

KARAYOLU TAŞIMACILIĞINA ÖNEM VERİLİYOR

Türkiye’de son 50 yıldır karayolları taşımacılığına yatırım yapılmış. Ne yazık ki raylı sistemlere önem verilmemiş. Yük taşıyorsunuz karayolu, insan taşıyorsunuz karayolu sürekli bir karayolu ağına önem vermişlik görüyoruz.

2020 yılında Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu ülkeler arasında trafik kazaların %83 oranında artacağını bilimsel veriler söylüyor.

ÜLKEMİZ SÜRPRİZLERLE DOLU

ÖTV artışının duyurulması ile birlikte araç satışında büyük oranda artış olduğunu gördük. Ülkemiz sürprizlerle dolu bir sabah uyanıyorsunuz ÖTV artmış bir sabah uyandığınızda sigorta fiyatlarının arttığını öğreniyoruz yine bir sabah uyanıyorsunuz ya kasko fiyatları artmış ya da yakıt fiyatları zamlanmış. Durum böyle olunca bir kesim sigorta yaptırmayıp trafiğe çıkmıyor diğer bir kesimde sigortasız bir araç bana çarpar korkusuyla aracını kullanmıyor.

İNSANLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Trafiği kime devrederseniz devredin vatandaşları bilinçlendirmeden bazı sorunları çözemezsiniz. Okullarda trafik konusunda eğitimler verilmeli. İnsanlar bilinçlenmedikten sonra tutanak konusunu kime devrederseniz devredin çözemezsiniz. Yetki ister belediyede ister emniyette olsun eğer tutanak konusunu vatandaşa anlatamazsanız iş yükü sorunu çözülmez bir süre sonra belediyede kazalara yetişemez olur.

CEZA KADAR ÖDÜL SİSTEMİDE OLMALI

Belirli sürelerde ceza almamış ve kaza yapmamış vatandaşlarımızı ödüllendirerek olumlu etkiler yapmanız gerekmektedir. Ufak dokunuşlarla trafiği markalaştırmanız gerekmektedir. Cezalar kadar ödül yönteminin de faydası olacaktır.

KAZALAR CAN VE MAL KAYBINA SEBEP OLUYOR

Avrupa’da kural ihlali yapamazsınız, kırmızı ışıkta geçemezsiniz ve yaparsanız caydırıcı cezalar alırsınız. Ancak ülkemizde vatandaşımız kendi aracını dahi tanımıyor ve yaşanan kazaları kadercilik olarak yorumluyor. Ölenler bizim canlarımız maddi hasarlar ekonomik kayıplarımızdır. Devletin bu durumu bir politika haline getirmeli.

ANKARA TERKEDİLMİŞ BİR BAŞKENTTİR

Ankara resmen cami avlusuna bırakışmış çocuk gibi. Ankaralı yöneticiler çok ilgisiz. Siyaset sadece siyasetin ön gördüğü zaman çalışmamalı. Biz parti olarak sorunları çözüme kavuşturma noktasında kendimize bir vazife bildik ve bu yönde adımlar atıyoruz.” 

Radyo Trafik Ankara / Özel 

Son Güncelleme: 20.01.2017 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.