Mülteci çocuklara oyuncak hediyesi

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD), Özel Ayşeabla Anadolu ve Fen Lisesi ile ortaklaşa başlattığı oyuncak kampanyasında, mülteci ve sığınmacı çocuklar ile lise öğrencileri buluştu.

11 Ocak 2018 Perşembe 17:35
Mülteci çocuklara oyuncak hediyesi

Derneğin, UNICEF ile beraber yürüttüğü proje kapsamında açılan Altındağ Al Farah (Mutluluğum) Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde bir araya gelen çocuklar ile öğrenciler nişasta hamurundan kardan adam yaptı, sonrasında çocuklar kendilerine verilen oyuncaklarla oynadı. Merkezin Ofis Sorumlusu Serhat Bağlar konuyla ilgili şunları söyledi:
“Mülteciler için herkesin üzülmekten başka yapabileceği şeyler var. Son dönemde de gündemde olan sosyal uyum konusu açısından Türk vatandaşları ve mülteciler arasında bu tarz etkileşim ve karşılıklı tanışma olanakları oluşturan aktiviteler oldukça önemli. Türk öğrencilerden oluşan bu grubun mülteciler için çaba sarf etme düşüncesi bu tanışmayla güçlendi. Bu tarz okul ziyaretlerini önümüzdeki süreçte de organize etmek istiyoruz.”

KERMES GELİRİYLE KIYAFET

Özel Ayşeabla Anadolu ve Fen Lisesi Yabancı Dil Zümresi öğretmenlerinden Özlem Coravanlıoğlu, ikinci dönemin ilk haftasından sonra okullarında bir kermes düzenleyip elde edecekleri gelirle mülteci çocuklara ayakkabı ve kıyafet almayı planladıklarını söyleyerek SGDD ile iletişim halinde kalacaklarını ve bu tarz kampanyaları devam ettireceklerinin altını çizdi.

‘ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

11. sınıf öğrencisi Aslı Mungan, “Çocuklarla beraber yaptığımız etkinlikte hayal güçlerini yaptıkları hamurun içine katıp kendi saf dünyalarını yarattıklarını hissettim. Şekillendirdikleri nesnelerde ya bir güneş vardı ya da sahip olmak istedikleri bir oyuncak. İyi ki bu kampanyada varım diyorum” dedi. Suriye’deki iç savaş yüzünden 3 yıl önce Halep’ten Türkiye’ye ailesiyle birlikte gelen 13 yaşındaki S.K. da büyüyünce çocuk doktoru olmak istediğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.