Müzenin Açılış Tarihi 15 Temmuz!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kahramankazan’a yapılması planlanan 15 Temmuz Müzesi’nin 15 Temmuz 2018’de açılması hedefleniyor

14 Ocak 2018 Pazar 10:54
Müzenin Açılış Tarihi 15 Temmuz!

FETÖ darbe girişimi sırasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'a kurulacak "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret ederek önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan müze projesine ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanması hedeflenen müzenin 15 Temmuz 2018'de hizmete girmesi planlanıyor. Müze, 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin eşyalarının sergilenerek anılarının yaşatılacağı interaktif uygulamalar, görsel sunumlar da yer alacak. Modern bir yapıya sahip olacak müze, aynı zamanda bir kültür merkezini de içinde barındıracak. Yapıda kalıcı ve geçici sergi salonları ile konferans salonları, kütüphane, kafe, restoran, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon ve çocuk atölyesi gibi bölümler de bulunacak. Başkan Lokman Ertürk, "Bu destansı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.