Şaşmaz'da Hurda Araç Temizliği

Şaşmaz Oto Sanayi'de yıllardır kaldırılmayı beklenen hurda araçların taşıma işlemlerine başlandı. Trafik, çevre kirliliği ve alan işgali yapan hurdalar, önce depoya sonra ise geri dönüşüm için MKE'ye gönderiliyor.

05 Aralık 2016 Pazartesi 09:59
Şaşmaz'da Hurda Araç Temizliği

Başkent'in en büyük sanayilerinden biri olan Şaşmaz Oto Sanayi'de kötü görüntülere neden olan ve yıllardır çözüm bekleyen sahipsiz hurda araçlar nihayet kaldırılmaya başlandı. Tespit edilen bine yakın araç, Etimesgut'taki Yedi Emin Deposu'na taşınıyor. 15 gün içerisinde sahibi tarafından alınmayan hurda araçlar geri dönüşümde kullanılmak üzere MKE'ye (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu) gönderiliyor.

20 YILLIK DERT ÇÖZÜLÜYOR

Şaşmaz Oto Sanayi sitesinde yaklaşık 20 yıldır büyük sorun olan ve taşınmaz denilen yaklaşık bin sahipsiz hurda araca sonunda çözüm bulundu. Ankara Oto Sanatkarlar Odası ile Etimesgut Belediyesi'nin ortak işbirliğiyle belirlenmiş teknik ekiplerle hurda araçlar, kayıt altına alınarak Etimesgut Yedi Emin Deposu'na taşınmaya başlandı. Bu sayede hurda araçların oluşturduğu yoğun trafik ve kazalar yüzünden esnafın iş yapamaz hale gelmesi son bulurken, Başkent'e yakışmayan görüntülerin de önüne geçiliyor.

ERİTİLİP SANAYİYE KAZANDIRILACAK

Şaşmaz'ın içinden toplanan hurda araçlarla ilgili işlemlerin kanunlar ve belli bir prosedür çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi. Araç sahiplerine "gelin aracınızı alın" şeklinde gerekli tebligatların gittiği belirtildi. Araç sahiplerinden 15 gün içerisinde herhangi bir geri dönüş yapılmadığı taktirde ise söz konusu araçların MKE'ye hurda yapılması için gönderileceği, araçlar eritilip tekrar sanayiye kazandırılmak için geri dönüşüme kazandırılacağı kaydedildi.

KÖTÜ İMAJ OLUŞTURUYORDU

Konu hakkında Habervaktim'e konuşan Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, "Bundan önceki dönemde de Ankara Valiliği, Çevre İl Müdürlüğü ile hurda araçların tespitleri noktasında çalışmalar yapmıştık. Bu tespitlerimizi de ilgili makamlara bildirdik. Esnaftan odamıza bu konuda gelen çok şikâyet vardı. Her cadde, sokakta olan bu terk edilmiş hurda araçlar sanayimiz için kötü imaj oluşturuyorlardı. Bu da gelen müşterilere olumsuz etkisi oluyordu, müşteriler yakınıyordu. Sürücüler araç çekecek yer bulamıyordu. Çevre kirliliği yapıyordu" dedi.

YER İŞGALİ YAPIYORLARDI

Şuanda hurda araçların yüzde 40'ının kaldırıldığını geriye kalan yüzde 60'lık kısmın ise yıl sonuna kadar kaldırılacağını belirten Başkan Arslanoğlu, "Bu araçlar kaldırıldıktan sonra çevre temizliği yapılıyor. Asfalt bozuklukları tamir ediliyor. Sanayi daha güzel bir görünüme sahip oluyor. Araçlar kalkınca Şaşmaz biranda genişledi çünkü bu araçlar aşırı derecede yer kaplıyordu" diye konuştu.

5 ANA SORUNA 5 JET ÇÖZÜM

Göreve geldiklerinden bu yana 5 tane ana sorunları olduğunu, bu sorunlara çözüm bulduklarını da anlatan Başkan Arslanoğlu şöyle konuştu: "Birinci sorunumuz Şaşmaz- Ümitköy bağlantı yoluydu bu yapıldı. İkincisi Şaşmaz'da kamyon, TIR depolama alanı vardı, burası trafiği olumsuz etkiliyordu.Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediyemizle görüşüldü. Buradaki depolama alanı taşındı. Üçüncüsü, asma katı olan iş yerlerindeki çalışma ruhsatları çözüldü. 2 aydır ruhsat verilebiliyor. Dördüncüsü ise hurda araçlardı. Onları da şimdi kaldırıyoruz.  Sonuncusu ise güvenlik sorunuydu. Artık bu güvenlik meselesini de kendi güvenlik personelimiz ile sağlayacağız."

GAZETEHABERVAKTİM

Son Güncelleme: 05.12.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.