Şehir Hastanesi Açılıyor! Hazırlıklar Başladı...

Ankara’daki 6 hastanenin taşınacağı Bilkent Şehir Hastanesi’nde açılış hazırlıkları başladı. Kampusta bin 500 hekim görev yapacak

15 Aralık 2017 Cuma 10:56
Şehir Hastanesi Açılıyor! Hazırlıklar Başladı...

Türkiye'nin en büyük sağlık kampusu niteliğindeki Bilkent Şehir Hastanesi, açılış için gün sayıyor. Ankara'daki 6 hastanenin taşınacağı, 3 bin 804 yatak kapasiteli kampusta bin 500 hekim görev yapacak. Kampus, genel, kalp ve damar cerrahisi (KVC), nöroloji, çocuk, kadın-doğum, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere 8 ayrı hastane ile Sağlık Bakanlığı hizmet binasından oluşuyor.

"YURT DIŞINDA OLDUĞU GİBİ..."
Yapımı süren sağlık kampusunda incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, "Hastaneler üzerinde çalışıyoruz çünkü Ankara Numune, Yüksek İhtisas, Zekai Tahir Burak gibi 50 yılı aşkın süredir hizmet veren hastanelerimiz var. Bu hastanelerin değerlendirmesini yapıyoruz. Kararımızı önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Tıpkı yurt dışında olduğu gibi özellikle çocuk, kadın-doğum, onkoloji gibi bölümlerin yer alacağı ayrı blokları olan üst düzey bir mükemmeliyet merkezi olacak" dedi. Hastanenin bir an önce hizmete girebilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Gümüş, "Bugün ilk değerlendirmemizi yapıyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şehir Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.