Tuna'dan ''Yolsuzluk'' İddialarına Cevap!

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın imar plan değişikliği ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, “Yargıda hesap verecek” dedi

24 Aralık 2017 Pazar 12:20
Tuna'dan ''Yolsuzluk'' İddialarına Cevap!

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın ağabeyinin sahibi olduğu şirkete ait arazide imar değişikliği yapılarak 15 bin 750 metrekare olan alanın 23 bin 625 metrekareye çıkarıldığını iddia etti. Başkan Tuna ise bu iddialara çok sert tepki gösterdi. Tuna, Yılmaz'ın mahkemede hesap vereceğini açıkladı.

EKŞİ YEMEDİK …
İddialara cevap veren Başkan Tuna, "Biz şuan rant çevrelerinin ayağına bastığımız için sayın vekili yanlış yönlendirmişler… Maalesef bu bir iftiradan ibarettir. İşin esası şudur; yaklaşık 50 gündür görevdeyim. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey gündemimizde de olmadı. Bahsettiği hadise ile ilgili konuyu araştırdım. Plan 2011 yılında yapılmış… O planda da ifade ettiğine göre DOP kesintisi olmadığını söylemiş, bu asla doğru değil. Ayrıca 2011 yılının benimle ne alakası var. Ne tür bir ilişki kurdu bunu anlayamadım. Tabi bunun sebebi şuana kadar ayağına bastığımız rant çevrelerinin bu vekili yanlış yönlendirmesi olduğunu düşünüyorum. Her türlü kanuni hakkımı kullanacağım. Yargıya intikal edecek bu konu… Kişisel haklarımıza kim tecavüz ettiyse onu yargıya götüreceğim. Yargı önünde hesabını verecek. Bundan sonrada bu tür rantçıların ayağına basacağımız için iftiralar atılabilir. Kim iftira atarsa hesabını yargı önünde verir. Allah'a şükür ekşi yemedik ki karnımız ağırsın…" dedi.

İKİNCİ RANDEVU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, göreve geldiği süre içerisinde CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i makamında ikinci kez ağırladı. Tuna ve Taşdelen'in görüşmesinde ilçeye yapılacak projeler üzerine görüş alışverişi yapıldı. Taşdelen görüşmeye çok sayıda dosya ve belediye başkan yarımcıları ile katıldı. Büyükşehir Belediyesi'ndeki görüşmede Güvenpark'taki düzenleme başta olmak üzere pek çok konu görüşüldü.

Son Güncelleme: 24.12.2017 15:47
Anahtar Kelimeler:
Mustafa TunaYolsuzluk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.