TURGUT ALTINOK İŞÇİLERE YÜZDE 80 İLE YÜZDE 120 ARASINDA ZAM YAPTI

20 Şubat 2024 Salı 16:42

Keçiören Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye işçilerine yüzde 80 ile yüzde 120 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Yapılan zammı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen imza töreninde duyurdu.

Maaşlar 30 ile 35 bin lira olacak”

Turgut Altınok, belediye önünde toplanan işçilerine seslenerek, “Bütçe imkânımızı sonuna kadar zorladık. Tabii biz Büyükşehirin engellerine rağmen bunları veriyoruz. Büyükşehir'in bütçesi bizim bütçemizin 45 beş misli. Keçiören Ankara’nın 6’da biri ama Büyükşehirin bütçesi Keçiören Belediyemizin bütçesinin 45 misli. Buna rağmen biliyorsunuz çalışan arkadaşlarımızın yüzde 98’i mesai alıyor. Almayan 65 kişi var. Dolayısıyla değerli kardeşlerim alacağınız maaş inşallah mesaiyle beraber 30 ile 35 bin lira olacak. Tabii kadrolu işçilerimiz var. Onlar da memurlarımızdan daha fazla maaş alacak. 214 tane kadrolu işçimiz var. Kadrolu işçilerimiz de en az 38-39 bin lira alacak. Mesaiyle birlikte bu oran 50 bin lirayı geçecek.” dedi.

“Büyükşehirde kıdem tazminatını alamayan emekçi kardeşlerimiz var”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin EYT’den emekli olan işçilere kıdem tazminatlarını zamanında ödemediğini hatırlatan Altınok şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı ‘ben cumhurbaşkanı olursam EYT'yi çıkaracağım’ dedi. Ama EYT'yi hükümetimiz çıkardı. Biz EYT'den emekli olan işçilerimizin kıdem tazminatını bankadan kredi kullanmadan 100 milyon lira civarında ödedik. Şirket işçilerimizin de kadrolu işçilerimizin ikramiyelerini ödedik. Büyükşehirde EYT'den emekli olup da kıdem tazminatını hala alamayan emekçi kardeşlerimiz var, işçi kardeşlerimiz var. Hala mahkemelik olan, davalık olan; 4 ay, 5 ayda gıdım gıdım alanlar var. Bu da dertlerine merhem olamıyor. Biz günü gününe ödüyoruz. İkramiye borcumuz yoktur. ‘Büyükşehir Belediyesi'nden 20 bin lira, 22 bin lira maaş alıyoruz’ diyenler var. Bordolarını bana gösterenler var. Ben, ‘Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerimizin maaşlarına zam yapacağız’ dedikten sonra zam yaptılar. Keçiören Belediyesinde çalışan mesai arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediyesinde çalışanlardan daha fazla maaş aldı.”

Maaşların zamanında yatırıldığını işçilere sordu

Turgut Altınok, Keçiören Belediyesinde maaşların zamanında yatırılmadığına yönelik iddialara da işçilerin karşısında yanıt verdi. Altınok, “Gazeteci Deniz Zeyrek Keçiören Belediyesi'nde çalışan işçilerimiz üç aydır maaş alamıyorlarmış diye bir konuşma yaptı. Size soruyorum. 3 ay değil, bir gün maaşımı geç aldım diyen varsa söylesin. Var mı böyle bir şey?” diyerek maaşların zamanında yatırıldığını söyledi. İşçiler de Turgut Altınok’un bu konuşmasına alkışlarla destek verdiler.

Altınok konuşmasının sonunda belediye çalışanlarından helallik aldı, 31 Mart Yerel seçimleri için de destek istedi.

Mahmut Arslan: Başkanımızın fedakârlığını ve çabasını biliyorum

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Toplu İş Sözleşmesi ile işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirildiğini belirtti. Arslan, “Hayırlı yolun sonunda bir toplu iş sözleşmesi imza töreni için buradayız. Özellikle şirkette çalışan arkadaşlarımız için Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı fedakârlık, kadrolu arkadaşlarımız için ortaya koyduğu çabayı yakından biliyorum. Kendisine ve bu konuda bizimle beraber çalışan bütün ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabii ki bu imza atacağımız toplu iş sözleşmesi bütün sorunlarımızı çözmeyecek. Bütün haklarımızla beraber her şey istediğimiz gibi olmayacak. Ama önemli bir irade beyanı var. Biz bugün burada Keçiören’de yaptığımız toplu iş sözleşmesini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de Sayın Turgut Altınok'la yapacağız inşallah. Biz şehrimize Ankara'mıza hizmet eden bu hizmetleriyle gerçekten vatandaşın sevgisini, muhabbetini kazanan Sayın Belediye Başkanımız Turgut Altınok'un bu yolculuğunda kendisini yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra da onunla beraber yürümeye, onunla beraber bu mücadelede zafere ulaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.02.2024 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.