Türkiye'nin 15 dakikada şarj olan ilk elektrikli otobüsü yollarda

ASELSAN ve TEMSA tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü Hacettepe Üniversitesi'ne bağışlandı. Türk mühendisler tarafından üretilen ve sadece 15 dakikada şarj olabilen elektrikli otobüs Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki öğrencilerin kullanımına sunulacak.

07 Ağustos 2018 Salı 16:08
Türkiye'nin 15 dakikada şarj olan ilk elektrikli otobüsü yollarda

ASELSAN ile TEMSA tarafından geliştirilen ve 15 dakikada "hızlı şarj" olma özelliği ile Türkiye'de ilk olan elektrikli otobüs, yeni dönemde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki öğrencilere hizmet verecek. Üniversitenin tanıtım günleri kapsamında Beytepe Kampüsü'ne getirilen Türk mühendislerinin eseri elektrikli otobüs, öğrencilere tanıtıldı.

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çağlar Başlamışlı yaptığı açıklamada, topografik yapısının uygun olması nedeniyle üniversitenin Beytepe yerleşkesinin testler için pilot bölge seçildiğini söyledi.
Türk mühendislerin eseri olan elektrikli otobüsün özellikle elektronik kısmında yüzde 100 yerli ürünlerin kullanıldığını vurgulayan Başlamışlı, "12 metrelik bir otobüsten söz ediyoruz. Toplamda 87 kişiye kadar yolcu kapasitesi var ve normalde içten yanmalı olan motordan farklı olarak elektrikli motora sahip olma özelliğini taşıyor." dedi.

Şehirlerin toplu ulaşımında elektrikli otobüslerin ön plana çıkmaya başladığına işaret eden Çağlar Başlamışlı, "Üretilen bu otobüsün bataryası daha küçük kapasiteli. Bir sefer yaptıktan sonra 15 dakikada çok hızlı şarj edilerek bir daha sefer yapıyor. ASELSAN'da bu hızlı şarj sistemini kendi üretmiştir." ifadelerini kullandı.

Beytepe-Metro arasında ring seferleri yapacak araçla ilgili yetkililerden bilgi alan Hacettepe Üniversitesi öğrenciler ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.