Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyisleri

Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyisleri, Ankara’da düzenlenen mezuniyet töreniyle sertifikalarını aldı. 110 kadın seyisi kutlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Diğer kadınlarımız için rol model olacaksınız. Sizleri azminizden dolayı gönülden alkışlamak istiyorum” dedi.

14 Ocak 2018 Pazar 11:15
Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyisleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ve İŞKUR ortaklığında hayata geçirdiği ‘Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi’ne katılıp eğitimleri başarıyla tamamlayan 110 kadın seyis, Ankara’da düzenlenen mezuniyet töreniyle sertifikalarını aldı. Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyislerine sertifikalarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi. Kadın seyislerin, kırsalda yaşayan kadınların önünü açacağını belirten Fakıbaba, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Temeli istihdam oluşturmak üzerine kurulan proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. ‘Atlar emin ellerde’ sloganıyla gerçekleştirilen proje ile 110 kadın, Türkiye’nin ilk lisanslı kadın seyisleri olmayı başarmışlardır. Sizler, bu sektöre girmek isteyen diğer kadınlarımız için rol model olacaksınız. Çok önemli yeteneklere ve niteliklere sahip kırsaldaki yüzlerce kadın, sizlerin açtığı bu yoldan ilerleyecektir. Bu nedenle sizleri inancınızdan, cesaretinizden ve azminizden dolayı gönülden alkışlamak istiyorum.”

KUCAĞINDA BEBEĞİYLE ANNE SEYİS

KADIN seyislerin mezuniyet heyecanına, aileleri ve arkadaşları da ortak oldu. Bazı seyisler ise çocuklarıyla birlikte törene katıldı. Kucağında 5 aylık oğlu Cabbar ile sertifikasını alan 23 yaşındaki Zeynep Gençler, “İki ay eğitim aldım ve hem 3 yaşındaki hem 5 aylık oğullarım benimle derslere geldi. Mezuniyete de birlikte geldik Cabbar ile. Eşim de seyis. Çok merak ettim. Çocuklarım isterler mi bilmem ama onların da anne ve babalarının yaptığı mesleği bilmelerini isterim” diye konuştu.

HİPODROMDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

Ankaralı 22 yaşındaki Eylül Nilüfer Özkan ise, şöyle konuştu:
“Üniversite terkim. Yarıda bıraktım. Atlara karşı hep ilgi duydum. Boş vakitlerimde binmeye giderdim. Sonra bu projenin ilanına rastladım ve denemek istedim. Atlarla daha fazla haşır neşir oldum. Bunun geleceğime bir etkisi olmasını istiyorum. Hipodromda çalışmak ya da hipoterapi yapmak istiyorum.”

YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT

4 çocuk annesi Kocaelili Nurhan Demircan ise, “‘Yapamazsın, edemezsin’ diyenlere inat başardım ve sertifikamı aldım. Çocuklarımın ve eşimin kahramanı oldum” dedi. 20 yaşındaki Hilal Avşar ile 38 yaşındaki Emine Yüksekkaya da, atları çok sevdikleri için projeye katıldıklarını ifade etti.

48’İ İŞ BAŞI YAPACAK


TJK Başkanı Kadri Ekici, 110 kadın seyisten 48’inin hemen istihdam edileceğini belirterek, 24’üne Türkiye Jokey Kulübü’nde, 24’üne at sahiplerinin yanında iş verilecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.