10 Yıllık Emek ''Tespih'' Sergisi ÇSM'de Açıldı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), tespihlerin buluştuğu bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

06 Şubat 2018 Salı 15:54
10 Yıllık Emek ''Tespih'' Sergisi ÇSM'de Açıldı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), tespihlerin buluştuğu bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

ÇSM Abidin Dino Sergi Salonu’ndaki sergide çeşitli malzemelerden sanatsal çalışmalar ve tamamen el işçiliği ile yapılmış tespihler geleneksel el sanatlarına ve tespihe ilgi duyanların ziyaretine sunuldu. "Tespih sevdadır, aşktır, tutkudur, huzurdur, yaradana ulaşmaktır, duadır, sabırdır" diyen tespih tutkunu Serdar Şenel'in koleksiyonunun önemli parçaları 1-12 Şubat tarihleri arası ÇSM'de açıldı.

Hasan Kurşun ustalığında yaklaşık 10 yıllık bir emek sonucu ortaya çıkarılan tespihler koleksiyoner Serdar Şenel'in öncülüğünde gün yüzüne çıkartıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi aynı zamanda alanında bir ilk olma özelliği de taşıyor. 250 adet tespihin değeri ise 2 bin ila 25 bin dolar arasında değişiyor.

Geleneksel tesbih sanatını günümüze aslına sahip çıkarak en güzel şekilde icra eden tespih ustası Hasan Kurşun, yaptığı tesbihlerle kolleksiyonerlerin ve tesbih severlerin beğenisini kazanıyor. Doğal taşları işlerken dünya ile bağlarının koptuğunu söyleyen Kurşun, her bir tanede farklı duyguyu yaşadığını, her tesbih bitişinde onunla farklı bir bağ kurduğunu, nacizane bedeni birgün yok olup gitsede yaptığı tesbih tanelerinde yaşayacağına inanıyor. Bu duygularla Kolleksiyoner Serdar Şener öncülüğünde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 12 Şubat'a kadar sergilerinin açık olduğunu ve tesbihe meraklı tüm halkımızı bu sergiye beklediklerini dile getirdi.

2018/02/5724928.jpg2018/02/7070891.jpg

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.