Çankaya'da Grev Açıklaması!

Çankaya Belediyesi’ne taşeron olarak katı atık, çöp toplama ve nakliye hizmeti veren Norm Altaş firması, pazartesi günü eylem yapan ve 18 Aralık’ta grev kararı alan Nakliyat-İş Sendikası üyesi 600 temizlik işçisiyle ilgili açıklama yaptı.

06 Aralık 2017 Çarşamba 10:12
Çankaya'da Grev Açıklaması!

Açıklamada, Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan iş bırakma eyleminin ve grev kararının yasadışı olduğu savunularak ilgili kanun maddelerine yer verildi. Grev nedeniyle işverenlerin zararlarının işçilerden karşılanacağı hatırlatılarak açıklamadaözetle şu ifadelere yer verildi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün 18.10.2017 tarihli yazısında; 124852.006 SGK sicil numaralı işyerimizin ‘genel işler’ işkolunda bulunduğu ve Nakliyat-İş Sendikasının söz konusu işyerinde herhangi bir üyesinin bulunmadığı belirtilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün 13.10.2017 tarihli yazısında; Nakliyat-İş Sendikası’na verilen 26.04.2017 tarih, 35278 sayılı yetki belgesinin 1219487.006 SGK sicil numaralı (kapanan işyerimiz) işyerini kapsadığı, dolayısıyla yürütülecek olan toplu iş sözleşmesi prosedürünün yalnızca söz konusu işyerini kapsadığı belirtilmiştir. Dolayısıyla Nakliyat-İş Sendikasının 124852.006 SGK sicil numaralı işyerimizde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapması hukuken mümkün olmadığı gibi, bu sendika tarafından alınan ve uygulanmaya çalışılan grev, kanun dışı grevdir.”

Anahtar Kelimeler:
çankayaGrev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.