Çankaya’da 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı

Çankaya’da bir okulda “15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Katı” açıldı. Törene katılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

14 Mart 2017 Salı 11:26
Çankaya’da 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı

Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu'nda şehitlerin anılacağı bir katın açılışı yapıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Özel Harekat Başkanlığının da katılımlarıyla gerçekleşen programda şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. "Değerlerine ve geçmişine sahip çıkmayan milletler, yok olmaya mahkumdur" gerçeğinden hareketle, okulun giriş katını "Tarih Katı" olarak düzenleyen ve Türklerin Anadolu'ya gelişinden, Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar geçen süreci bir panorama ile resmeden ve 15 Temmuz şehitlerine yer veren ortaokulda bu kata "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Katı" ismi verildi. Açılışın yapıldığı etkinlikte yoğun katılım oldu. İşler, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir destan yazdığını vurgulayarak, "15 Temmuz'da Türkiye'ye neden saldırıldığını, neden istila hareketine kalkışıldığını, Türkiye'yi neden yok etmek istediklerini, Türkiye'nin gelecek yıllarını neden ipotek altına almak istediklerini anlamamız lazım" dedi.

"TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI"
Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu söyleyen İşler konuşmasına şöyle devam etti: "Biz geçmişte yaşamış olduğumuz acılardan, ders çıkarmayı bilirsek, ki burada çıkarılacak ders birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, ele ele tutuşmak ve güçlü Türkiye'yi inşa etmektir. Bunu başarmamız lazım" diye konuştu. 15 Temmuz'daki saldırının sıradan bir saldırı olmadığını, üniforma içerisine sızmış hainlerin, geçmiş yüzyıllarda sürdürülen o haçlı savaşlarının örtülü uzantısı olduğunu söyleyen İşler, "Biz millet olarak çok şükür püskürttük. Adeta bir destan yazdı Türk milleti" şeklinde konuştu. Gölbaşı Özel Harekat Dairesinde şehit olan Hakan Yorulmaz'ın annesi Hamide ve babası İsmail Yorulmaz törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Son Güncelleme: 14.03.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.