Ertürk aşureleri elleriyle dağıttı

Kahramankazan Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure dağıtımını bu yıl da aksatmadı.

10 Ekim 2017 Salı 13:41
Ertürk aşureleri elleriyle dağıttı

Kahramankazan Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure dağıtımını bu yıl da aksatmadı. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, hazırlanan aşureleri vatandaşlara elleriyle ikram etti. 

Kahramankazan Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl Kahramankazan Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti. İkram edilen aşurelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Aşurelerini Başkan Ertürk’ün elinden alan vatandaşlar da, bu geleneğin sürekli olarak yaşatılmasını istedi.

Aşure paylaşmaktır

Başkan Ertürk, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi. Ertürk, “Aşure paylaşmaktır. Aşure birçok yiyeceğin bir araya gelmesiyle oluşan bir lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerli. Bu sebeple ilçemizde binlerce kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
KahramankazanLokman Ertürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.