Etimesgut'u 1.5 Milyon Nüfusa Hazırlıyoruz

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankara Yerel Gazeteciler Derneği üyelerini kabul etti. Yerel gazetecilerle sohbet eden Demirel, belediye hizmet ve yatırımlarıyla dünden bugüne Etimesgut'u ve gelecek vizyonunu anlattı.

19 Ekim 2017 Perşembe 14:31
Etimesgut'u 1.5 Milyon Nüfusa Hazırlıyoruz

Başkan Demirel, Etimesgut'un nüfusunun 10 yılda 280 binden 600 bine ulaştığını belirterek, "Etimesgut'un geleceği çok açık ve çok parlaktır. Geçtiğimiz 10-15 yılda çok büyük gelişim, dönüşüm ve değişim yaşadık. Etimesgut, 90 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından "örnek nahiye" olarak kuruldu. Dolayısı ile burası Atatürk'ün, şahsen ismini de vererek kurmuş olduğu bir yerleşim yeri ve O'nun bize mirasıdır. Biz, bu tarihi mirasa, hak ettiği biçimde sahip çıkmaya çaba gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin ve merkezi hükümet kurumlarımızın yaptığı nüfus projeksiyonlarına göre, Etimesgut'un nüfusu 2035 yılında 1 milyon 450 bine ulaşacaktır. Belediye ve kamu kurumları olarak, 20 yıl sonra 1.5 milyon kişinin yaşayacağını hesap ettiğimiz, Türkiye'nin en büyük ve en modern kentini kurmak için çalışıyoruz, ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

HEDEF MUTLU TOPLUM
Demirel, Etimesgut'ta yaşamanın ayrıcalık haline geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yıl ortalama 150-200 milyon TL yatırım yapıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye'nin başka bir ilinde, ilçesinde olup da Etimesgut'ta olmayan bir belediye yatırımı, yürütülmeyen bir belediye hizmeti yoktur. Ama Etimesgut Belediyesi'nde olup da Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan birçok hizmet vardır. "Kültür ve Sanat Şehri, Yeşil Etimesgut" hedeflemiştik. Şimdi bu hedefimize çok yaklaştık. Altyapı, yol, kaldırım, çevre düzenlemeleri ve yapısal yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bunlar bizim başarı ile yaptığımız kolay işler. Asıl önemli olan, insanımızın hayat standardını, yaşam seviyesini belirgin biçimde yükseltmektir. İşte yapmış olduğumuz yatırımların, hayata geçirdiğimiz ve başarı ile uyguladığımız hizmetlerimizin temelinde bu gaye vardır. Engellilerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve hatta sokak hayvanları için özel ve hassasiyetle yürüttüğümüz bir çok projemiz, hizmetimiz vardır. Hepsinin yegane amacı; bütün kesimleriyle barışık, kaynaşmış, birbirine güven ve saygı duyan bireylerden oluşan mutlu bir toplum".

TESİSLEŞME HAMLESİ
Başkan Demirel, hizmete açtıkları tesislerin yanı sıra yenilerini inşa ettiklerini kaydederek, yapımı devam eden tesisler hakkında bilgi verdi: "Bağlıca, Ahi Elvan, Güzelkent ve Engelsiz Yaşam Merkezlerimizin inşaatlarına devam ediyoruz. Manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz; müftülük binası, Ahi Elvan, Ahi Emir Yaman ve Ahimesut hazretlerine ait mezarlıkları, hem Etimesgut'a hem de şahsiyetlerine yakışır vaziyette sanatsal anıt mezar olarak yeniden yapıyoruz. Eryaman'da Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi ve Emekliler Konağımızın yanına meydan kazandırıyoruz. Alsancak Mahallemizde 60 bin metre karelik alanı ağaçlandırıyoruz. Şu anda ilçemizin 33 farklı noktasında hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor".

Son Güncelleme: 19.10.2017 14:35
Anahtar Kelimeler:
Etimesgut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.