Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödül Töreni, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirildi.Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türkiye...

27 Aralık 2021 Pazartesi 14:58
Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödül Töreni, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirildi.

Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı Yunus Kılıç, Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) Eskişehir Şubesi Başkanı Mustafa Uluyol, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Kürüm Yapıcıoğlu, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezgin Vuran, Özsoy ailesi ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü kurucusu Prof. Dr. Yahya Özsoy'u ebediyete irtihalinin 25. yılında anmak üzere bir araya geldiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erdal, şunları kaydetti:

"Köy öğretmenliği ile mesleğe başlamış olan hocamız özel eğitim alanın kurulmasının ve gelişmesinin öncülüğünü yapmıştır. Prof. Dr. Yahya Özsoy'un anısını yaşatmak amacıyla 14 yıldır yapılan bu toplantılar Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfının desteği, Özel Eğitim Bölümünün çaba ve emekleri ile Özsoy ailesi ve ÖZDER Eskişehir Şubesinin katkılarıyla bir ödül töreni olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl Anadolu Üniversitesi Eğitimi Destekleme Vakfı ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonunun da büyük katkıları oldu. Hem değerli bilim insanı Özsoy'un eğitim alanındaki hizmetlerini anmak hem de başta öğretmen adayı öğrenciler ve diğer yükseköğrenim öğrencileri olmak üzere topluma hizmeti amaçlayan her çevreden toplum gönüllülerini desteklemek amacıyla pek çok çalışma yürütülüyor. Biz de bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz."

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dilruba Kürüm Yapıcıoğlu ise "Her yönüyle örnek bir bilim insanı ve örnek bir eğitimci olan Prof. Dr. Yahya Özsoy’un eğitim alanındaki hizmetlerini anmak bizler için mutluluk verici. Yaptıkları ile büyük izler bırakan ve aydınlatan, bıraktıklarıyla da bizleri aydınlatmaya devam eden hocamızı böyle bir etkinlikle anmak bizler için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Küresel salgının hala zorlu zamanlarda olduğuna dikkati çeken Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezgin Vuran, bu zorlu yılda Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri için 18 projenin başvurduğunu aktararak, "Bu projeler değerli pek çok proje içinden ve seçici kurullar tarafından incelenerek ödül almaya hak kazandı. Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri için başvuru yapan projelerin sahiplerine teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Ödül kazanan projeleri açıklayan TOVAK Bilim Kurulu Üyesi ve Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sağlam ise Toplum Hizmetleri Vakfı ve projelerin seçilme süreçleri ile ilgili aktarımda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Ödül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.