Barzani'ye Büyük Şok! Tutuklama Kararı Çıkarıldı

Irak Federal Mahkemesi'nin, IKBY referandumunu gerçekleştiren Yüksek Seçim Komiserliği Başkanı ve üyeleri hakkında tutuklama kararı çıkardığı açıklandı.

11 Ekim 2017 Çarşamba 14:23
Barzani'ye Büyük Şok! Tutuklama Kararı Çıkarıldı

Irak Yüksek Mahkeme, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı ve üyeleri için tutuklama kararı çıkardı.

PARLAMENTERLER İÇİN FLAŞ KARAR

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haberajansında yer alan habere göre, Irak Yüksek Mahkeme ayrıca, referandumda oy kullandıkları gerekçesiyle vekilliklerinin düşürülmesi istenen 10 Kürt parlamenterle ilgili dosyayı reddetti. Mahkeme, bu konuda yetkinin kendilerinde olmadığını belirterek parlamentodan gelen dosyayı geri çevirdi.

Irak Parlamentosu’nda oluşturulan geçici komisyon, 7 Ekim’de aldığı kararla, referandumda oy kullanan 10 Kürt parlamenterin vekilliğinin düşürülmesi için tasarı hazırlayarak Yüksek Mahkeme’ye sunmuştu. 

Son Güncelleme: 11.10.2017 14:26
Anahtar Kelimeler:
IrakBarzaniıkyb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.