KYK kredi paraları ne zaman yatacak? KYK burs kredi 2017 son dakika ödemeleri tarihi

KYK burslarının ödenme tarihi geçtiğimiz sene aşağıdaki gibiydi: Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6’sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6’sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak. İşte, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi kredi burs miktarları. Erdoğan; "Böyle ödenecek ayrıca geçen yıl 285 TL olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı veriyorduk o da bu yıl 330 liraya çıkartıldı. Yüksek lisans 440 lira, doktora öğrencileri için ise 1410 liradır. Şimdi, Yüksek lisans öğrencileri için 940 lira olan 1410 lira olan bu rakamlar adeta kendini geçindirmek gibi değil aile geçindirir gibi duruma geldi" diye konuştu.

17 Kasım 2017 Cuma 09:24
KYK kredi paraları ne zaman yatacak? KYK burs kredi 2017 son dakika ödemeleri tarihi

KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu, ilk defa burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilere müjdeyi verdi. KYK burs ve kredi ödemeleri yarından itibaren başlıyor. KYK resmi sitesinden yaptığı açıklama dahilinde burs ücretlerini; lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak duyurdu. Binlerce üniversite öğrencisinin büyük heyecanla beklediği KYK burs sonuçları an itibarıyla açıklandı. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin merakla beklediği kredi ve burs miktarlarına dair açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı ve kredi – burs miktarları hakkında açıklamalarda bulundu. Krediler ne kadar olacak sorusu da böylelikle netleşmiş oldu. Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

KREDİ BURS MİKTARLARI NE KADAR OLACAK?

Erdoğan; "Böyle ödenecek ayrıca geçen yıl 285 TL olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı veriyorduk o da bu yıl 330 liraya çıkartıldı. Yüksek lisans 440 lira, doktora öğrencileri için ise 1410 liradır. Şimdi, Yüksek lisans öğrencileri için 940 lira olan 1410 lira olan bu rakamlar adeta kendini geçindirmek gibi değil aile geçindirir gibi duruma geldi" diye konuştu.

ÖNEMLİ UYARI

Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

ÖDEME TABLOSU

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle 

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK? KARTLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
• Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,?öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

KYK burslarının ödenme tarihi geçtiğimiz sene aşağıdaki gibiydi: Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6’sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6’sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak.

KYK BURSU NE ZAMAN İPTAL OLUR?

Bursu kazanan öğrenci aşağıdaki maddelerden birini gerçekleştirdiğinde kurum tarafından bursu kesiliyor. İşte o maddeler:

Başarısız olması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumunun kapatılması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Kesin hükümle mahkum olması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Anahtar Kelimeler:
Kyk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.