OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ İÇİN "365 GÜN ÖYKÜ"

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi dönemden itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla öykü türünde materyaller geliştirerek "365 Gün Öykü" platformu oluşturdu.

20 Mart 2024 Çarşamba 10:46
OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ İÇİN "365 GÜN ÖYKÜ"

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, erken çocukluk döneminden itibaren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra çocukların kelime hazinesini artırmak, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmek için "365 Gün Öykü" adlı internet platformu oluşturdu.

Çalışma kapsamında, "365gunoyku.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinde çeşitli edebî türleri yansıtan 53 adet resimli okul öncesi öykü kitabı geliştirilerek kullanıma sunuldu. Kitapların yazım, çizim ve tasarım çalışmaları öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Kitaplarda öykü, bilmece-bulmaca, sözcüksüz resimli kitaplar, tekerleme, şiir, kavram ve gezi türlerine yer verildi.

Çevre okuryazarlığı ve iklim değişikliği konularını da kapsayan kitaplarla küresel sorunlara ilişkin duyarlılığın geliştirilmesi de hedeflendi.

Ayrıca Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla "365 Gün Öykü" setteki kitapların seslendirmesi de yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.