5 Nisan Avukatlar Günü

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinin adalet kurumlarının yanında temel hak ve hukukun savunulmasında büyük sorumluluğu olan savunma mesleğinin temsilcileri avukatlar hayati önem taşıyor" - "Ülkemizde son dönemlerde gerçekleştirilen reformlarla 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesinden adalet sağlanmasına kadar önemli reformlara imza atıldı"

05 Nisan 2018 Perşembe 10:17
5 Nisan Avukatlar Günü

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinin adalet kurumlarının yanında temel hak ve hukukun savunulmasında büyük sorumluluğu olan savunma mesleğinin temsilcileri avukatlar hayati önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gelişmiş ve ileri bir demokrasiye ulaşmanın yolunun adaletin tesisi ve adil olarak dağıtılmasından geçtiğini bildirdi.

Demokratik ülkelerde, hukukun evrensel ilkelerine saygı, hak arama yollarının açık tutulması, kanun önünde eşitlik, bireysel hak ve özgürlüklerin korunmasının temel değerler arasında olduğunu belirten Tüfenkci, "Ülkemizde son dönemlerde gerçekleştirilen reformlarla 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesinden adalet sağlanmasına kadar önemli reformlara imza atıldı. Devletimiz vatandaşlarımızın refahı, huzuru ve emniyetiyle adaletin en iyi şekilde tesisini sağlamak amacıyla çalışmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinin adalet kurumlarının yanında temel hak ve hukukun savunulmasında büyük sorumluluğu olan avukatların hayati önem taşıdığını vurguladı.

Avukatların hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle 'Adalet mülkün temelidir' anlayışıyla adil yargılanma hakkının ve adaletin gerçekleşmesi için çalışan, hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından vatandaş-devlet ilişkilerinin yürümesi için çalışan, birlikte omuz omuza yürüdüğümüz ve içinde yer almaktan gurur duyduğum avukatlık mesleğini icra eden tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.