Aksa Şarj, elektrikli araçlar için "şarj ağı işletmeci lisansı" aldı

ANKARA (AA) - Aksa Şarj, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) elektrikli araçlar için "şarj ağı işletmeci lisansı" aldığını bildirdi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aksa Şarj, sayısı artan istasyonlarıyla Türkiye'nin...

22 Ağustos 2022 Pazartesi 10:54
Aksa Şarj, elektrikli araçlar için

ANKARA (AA) - Aksa Şarj, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) elektrikli araçlar için "şarj ağı işletmeci lisansı" aldığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aksa Şarj, sayısı artan istasyonlarıyla Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor.

Mevcut durumda 16 istasyonda hizmet veren Aksa Şarj, yıl sonuna kadar farklı yerlerde hizmet vermeye devam ederek şarj ağını genişletecek.

Şarj ağı işletmeci lisansı, elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonlarının işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, elektrikli araç şarj istasyonu sayısının arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 3 binin üzerine şarj istasyonu bulunuyor. Türkiye'de EPDK tarafından şarj lisans süreci ile ilgili yapılan düzenlemelerle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan yatırım destekleri ile sektörün potansiyelinin ve dinamiklerinin de pozitif yönde etkileneceğini düşünüyoruz. Aksa Şarj olarak biz de yakın zamanda İstanbul Bomonti Residences By Rotana'da, Oasis Bodrum AVM'de, Nef Reserve Yalıkavak'ta ve Nef Çekmeköy Çamlıktepe'de AC şarj istasyonlarımızı da devreye aldık. Yıl sonuna kadar Türkiye'nin birçok noktasında elektrikli araç şarj istasyonlarımızı faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.